• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-keeper om ny konkurrent: Ingen synes, det er sjovt på bænken

Jesper Hansen var førstemålmand i FC Midtjylland i efteråret, men har fået konkurrence af Bill Hamid, der selv mener, han er klubbens bedste keeper. Hansen hilser konkurrencens velkommen og ser den ikke som mistillid fra klubledelsen.

Af Anders Dehn

- Jeg mener selv, at jeg er den bedste målmand i klubben, når det kommer til shot-stopping og til at hjælpe mit hold til point.

Bill Hamid er en mand med selvtilliden i orden, og selv om han kun har nået ni træningsdage i FC Midtjylland, håber han, at han står i målet, når holdet indleder forårssæsonen på fredag. Den samme forhåbning har Jesper Hansen dog på sine egne vegne.

Læs også: Ny FC Midtjylland-keeper: Jeg er den bedste målmand i klubben

Den danske ligalandsholdsmålmand var fast inventar på FCM-holdet i efteråret med Michael Falkesgaard som klart andetvalg, og selv om Hamid ikke er kommet helt fra Washington DC til Midtjylland for at sidde på bænken, har Jesper Hansen sandelig heller ikke lyst til at sidde derude.

- Nej, jeg har jo spillet en masse kampe i efteråret og kom til Midtjylland med samme indstilling i sommer. Vi ved jo, at der er én, der må sidde og vente på chancen, og det gælder om at være skarp. Så er det jo op til trænerteamet at vælge, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

- Jeg ved, at Bill vil gøre det svært for træneren, og jeg skal blive ved med at holde min position, som har været rigtig fin i efteråret, og det er mit fokus. Det er selvfølgelig ikke sjovt at sidde på bænken. Det er der ikke nogen, der synes.

Interviewet er foretaget før Bill Hamids udlægning af styrkeforholdet i målmandshierarkiet, men Jesper Hansen er ikke blind for, at han med en amerikansk landsholdsmålmand som rival har fået kamp til stregen om at stå på stregen. Han mener, at de sammen med unge Oliver Ottesen udgør et af Superligaens stærkeste målmandsteams.

Spørgsmålet er så, om det er en fordel for Hansen, at Bill Hamid har været med USA's landshold på tur i januar og derfor altså kun har trænet med ni gange. For selv om Jesper Hansen også var med ligalandsholdet, er det ikke ham, der er den nye.

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg håber selvfølgelig, at jeg har gjort det så godt, at det er mig, der bliver valgt, når vi skal spille igen. Jeg har bare tænkt på at skulle træne godt i vinterferien og starte godt op med træningen. Nu har jeg også selv været på tur, og han har været på tur, så det har måske ikke været helt optimalt for selve målmandsgruppen, men det er svært at sige, om det har været en fordel for mig, lyder det fra den danske målmand.

Det vil være noget af en andetvalg at have, hvis en 27-årig amerikansk landsholdsmålmand er hentet ind til sidde på bænken, men Jesper Hansen vælger ikke at se signingen af Hamid som en mistillidserklæring.

- Hvis det havde været Brøndby eller FCK, havde de nok også gjort det samme. Så det ser jeg bare som en naturlig del af det at være en top 3-klub i Danmark; at der skal være konkurrence på alle pladser, siger Jesper Hansen.

- Når jeg ser rundt på holdet, er der kommet nye spillere ind, som kan overtage for dem, der er smuttet. Der er kæmpe konkurrence på alle pladser og nogle stærke navne, der er kommet ind. I efteråret har der jo siddet nogle på bænken, som kunne gå direkte ind på andre Superliga-hold, og der er nogle, der har været utilfredse, og nogle får chancen et andet sted nu. Sådan skal det også være på målmandsposten.

- Jeg vælger at se det som en del af det at skulle presse mig selv til fortsat at levere nogle gode kampe og god træning. Så jeg ser det slet ikke som mistillid, at de går ud og henter en som ham, siger han.

Første indikation på styrkeforholdet ser vi fredag, når FC Midtjylland møder AC Horsens i forårspremieren.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus