• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-profil: Jeg vidste slet ikke, jeg havde savnet kampene så meget

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Scholz troede, det var fint at hygge sig med lidt træning og mere energi i fritiden. Men så spillede han en træningskamp, og nu kan han ikke vente med at komme i gang.

Af Anders Dehn

For nogle fodboldspillere fylder jobbet hele deres liv, men for Alexander Scholz er der meget andet. Da han var yngre, stoppede han eksempelvis karrieren for at rejse og bo i udlandet, og i begyndelsen af coronapausen glædede han sig til at tage i sommerhus og læse Steen Steensen Blicher.

Han troede da også, at alt var godt, så længe han trænede med holdet og holdt sig i gang, men der manglede noget. Det opdagede Scholz bare først, da FC Midtjylland begyndte at spille træningskampe.

- Jeg snakkede faktisk med nogle af mine holdkammerater i går, da vi spillede vores interne træningskamp, hvor jeg sagde: "Jeg vidste slet ikke, at jeg havde savnet kampene så meget", siger Alexander Scholz til tipsbladet.dk.

- Det var det samme med vores træningskamp i Aalborg. Det var bare dejligt. Jeg tænkte egentlig, at det var fint bare at træne, og at vi hyggede os med det, og vi holdt os fit, men jeg har savnet kampene, og det ved jeg, at mine holdkammerater også har. Vi glæder os til at komme i gang.

Scholz og co. lægger ud med at møde AC Horsens mandag aften, og dermed kulminerer et langt tilløb omsider. FC Midtjylland-spillerne har på intet tidspunkt været hjemsendt, men i stedet trænet løs. I ugevis uden noget klart mål for, hvornår de kunne komme tilbage i kamp.

- Perioden har selvfølgelig været lang. Det tror jeg, den har været for alle uanset deres job. Vi har haft fordelen af, at vi kunnet træne sammen i små grupper, og det har gjort meget, at vi trods alt har kunnet se hinanden. Det har måske ikke krævet lige så meget mentalt og fysisk at omstille os nu, hvor vi har trænet sammen. De første par dage var der mange tekniske fejl og forholdsvis dårligt niveau, men vi er hurtigt kommet efter det, siget Scholz med et grin.

Læs også:FCM-spiller: Alexander Scholz er den perfekte guide

FC Midtjylland-spillerne nåede at træne i små grupper og med mindst to meters afstand i seks-syv uger. De første uger var de værste, for da havde trænerne endnu ikke luret, hvad der fungerede. 

Til gengæld blev spillerne tålmodighed sat på prøve, efterhånden som ugerne gik. De ville bare gerne i gang med kampe og rigtig træning, men ventede og ventede på grønt lys.

Og hvad brugte Alexander Scholz så al sin uvante fritid på - udover at læse en af Danmarks store forfattere fra 1800-tallet og fundere over det faktum, at Steen Steensen Blichers barnebarn og oldebarn begge var på A-landsholdet, og begge ligeledes hed Steen Steensen Blicher?

- For mig har det ikke så meget været tiden, men i løbet af en normal uge har man kampdag, og så har man dagen efter kampen, hvor man typisk ikke har sovet så meget, og så to dage efter kamp, hvor man er helt træt. Det efterlader ikke så mange dage tilbage i ugen. Fridagen kommer typisk på den dag, hvor man er mest træt, siger han.

- Hele ens tankevirksomhed drejer sig om kampe, spille fodbold, vinde. Når vi ikke har haft det, har jeg følt mig helt vildt frisk faktisk. Fysisk og mentalt har jeg også haft overskud til at lave meget mere, end jeg plejer. Jeg har været meget mere social, end jeg plejer.

- Nu har jeg så trukket stikket igen i de her uger, fordi jeg kunne mærke, at jeg skulle begynde at fokusere igen, og det har også været dejligt. Jeg kan godt lide begge ting.

Læs også:FC Midtjylland-profil: En drøm at komme til udlandet igen

De seneste to-tre uger har FC Midtjylland-spillerne trænet med hele holdet og uden restriktioner. Det glæder Alexander Scholz på egne vegne, men mest på hans udenlandske holdkammeraters.

- Det er egentlig dem, vi har haft mest fokus på. Som dansker, der spiller i Danmark, er det ret let. Det er ligesom for alle andre mennesker. Vi har haft de samme problematikker som alle andre, men for dem, der kommer fra udlandet, er det sværere, siger Scholz.

- For dem tror jeg, det har været rigtig godt at træne i klubben, så de får det sociale behov stillet. Det kan jeg også mærke på mig selv. Det sociale, jeg ikke har fået stillet i klubben i den her periode, har jeg fået andre steder. Nu, hvor vi går ind i en normal hverdag igen, har jeg ikke behov for andre mennesker på samme måde, som jeg havde i den periode.

- Det er ikke, fordi de har givet udtryk for, at det har været hårdt, men det giver jo sig selv. Når man ikke har nogen venner udover dem, der lige er i klubben, og det er trods alt holdkammerater, og man ikke har noget familie med sig, er det alt andet lige sværere at få en hverdag til at hænge sammen. Hvad skal man gøre med sig selv? Hvad skal man gøre med sin tid? Jeg er især glad for på deres vegne, at vi kommer i gang igen.

Det gør de som sagt på mandag, når AC Horsens gæster MCH Arena.

Læs også:FCM-profil vil være mester og i Champions League: Jeg er træt af at rykke ned

Læs også:Vil have Tim Sparv med videre: Han har den erfaring, vi kan lide

Læs også:Uhyggelige Midtjylland: Smadrer AaB i testkamp

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus