• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-profil klar til Horsens: Det bliver en dødboldskamp

Foto: Allan Høgholm/Getty Images

AC Horsens' fredagsvisit hos FC Midtjylland kommer til at handle mere om fysik og dødbolde, men værterne skal vinde på at være bedst til alt de andre aspekter.

Af Anders Dehn

Hvis nogle fly flyver over Herning fredag aften, kan det være, de lige skal sørge for at holde god afstand til landjorden. Der bliver trangt i luften over Heden, når FC Midtjylland får besøg af AC Horsens, og nogle af Superligaens største brød skal kæmpe over luftherredømmet.

Begge hold er berømte og berygtede for deres evner på dødbolde, og spørger man en af aktørerne, lyder han som en mand, der har forberedt sig på en god, gammeldags knoklekamp. 

Kian Hansen gør i hvert fald intet for at få det til at lyde, som om holdene vil spille komplicerede pasningsangreb.

- Vi har trænet lidt offensivt og defensivt, og så har vi træner lidt dødbolde. Det bliver formentlig en dødboldskamp i morgen, siger han til FCM TV.

Men selv om kampbilledet nok kommer til at bære præg af, at begge hold er fyldt med velvoksne mænd, skal FC Midtjylland udnytte, at de er bedre til at spille ved jorden og, forventer Hansen, hurtigere.

- Det bliver en fysisk kamp med mange dueller og mange dødbolde formentlig. Men jeg håber, vi kan få sat vores spil og spille uden om deres fysisk stærke spillere og komme ud at løbe lidt med dem, siger han.

Kampen er den første i Superligaens runde 13, og der er kickoff fra MCH Arena klokken 19.

Superliga

Mere Superliga

Fokus