• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Midtjylland scorer millioner af kroner på dels videresalgsklausul i handlen mellem Palermo og Wolfsburg og dels talentudvikling af Simon Kjær.

Af Torsten Kjems Hansen

Da Simon Kjær i 2008 blev solgt fra FC Midtjylland til Palermo tjente midtjyderne omkring 30 millioner kroner, hvilket var klubbens højeste transferindtjening.

Men FC Midtjylland er ikke færdige med at tjene penge på Simon Kjær, der i dag er blevet præsenteret som ny Wolfsburg-spiller i en transfer fra Italien. Prisen i handlen mellem Palermo og Wolfsburg menes at ligge på omkring 90 millioner kroner, og det beløb får FC Midtjylland en fin del af.

Læs også: Officielt: Simon Kjær til Wolfsburg

Ifølge de internationale transferregler skal fem procent af handelssummen tilfalde de klubber, der har uddannet en spiller fra det 12. år og frem til det 21. år. Er Simon Kjær handlet for 90. millioner kroner vil træningskompensationen ligge på 4,5 millioner kroner.

Simon Kjær kom til FC Midtjylland fra 2004 og blev som 19-årig solgt til Palermo i 2008. Det giver FC Midtjylland en god portion af de 4,5 millioner kroner, mens resten skal fordeles mellem barndomsklubben Lund IF, AC Horsens og Palermo.

- Jeg kan bekræfte, at vi får del af de fem procent af salgssummen , og at der nok også kommer noget mere i vores retning, siger FC Midtjyllands direktør Claus Bertelsen til tipsbladet.dk

Læs også: Kjærs nye klub har dårlig dansk tradition

Claus Bertelsen ønsker ikke at oplyse, hvor hvor stor en videresalgsklausul, FC Midtjylland fik skrevet ind i aftalen med Palermo i 2008.

- Vi er selvfølgelig glade for salget men også stole af, at vores spillere viser sig så gode, at de kan klare sig i europæiske topklubber. Og med Winston Reids indsats ved VM, mener jeg at have beviser for, at vores grunduddannelse på akademiet har den helt rette kvalitet, siger direktøren.

Procentsatserne for træningskompensation er lavest i de unge år og stigende jo ældre spilleren bliver. Men ingen tvivl om, at FC Midtjylland scorer flere millioner kroner på torsdagens Kjær-handel.

Superliga

Optakt: Hobro IK - Randers FC
Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro har vundet de seneste tre hjemmekampe og kæmper nu for at komme væk fra sidstepladsen, mens Randers FC omvendt ...

Mere Superliga

Fokus