FCM snubler i overtiden mod EfB og giver FCK stor gave

FC Midtjylland smider point for anden runde i træk, da EfB fik udlignet i overtiden til 2-2 søndag eftermiddag.

FC Midtjylland er igen i denne sæson med i mesterskabskampen, men det lignede ikke ligefrem et hold, der var på vej til et nyt mesterskab søndag eftermiddag, da de var på besøg i Esbjerg. Her endte det med en 2-2-kamp i overtiden i grundspillet, og det gentog sig igen søndag.

For det lignede længe en 2-1-sejr til de forsvarende mestre, men dybt i overtiden blev der udlignet til 2-2 af vestjyderne.

Første halvleg var i den grad fyldt med hjørnespark og indkast til FC Midtjylland, men EfB havde tilsyneladende gjort deres hjemmearbejde særdeles godt forud for kampen, da midtjyderne gang på gang kunne se deres skabeloner blive headet væk.

Samtidig havde EfB også deres muligheder for at drille FCM'erne med modtræk, da Yakolenko før pausen havde en stor chance lige foran mål, som blev skovlet over.

Efter pausen blev der hurtigt ændret på kampens udtryk, og det hjalp bestemt på det, at Frank Onyeka med bare ét minut spillet af anden halvleg scorede efter et godt indlæg fra Wikheim, hvor det lykkedes for den teknisk stærke nigerianer at få løftet bolden i en blød bue over EfB-målmand Jeppe Højbjerg.

Selvom FCM var kommet foran, så blev deres spil ikke bedre, og esbjergenserne havde bestemt ikke tænkt sig at lægge sig. Det gav bonus for vestjyderne, som udlignede efter lidt mere end en times spil, da den tidligere Midtjylland-spiller Jesper Lauridsen lagde en perfekt bold ind til Yakovenko, som styrede bolden i mål med noget så uvant som låret.

Målet fik FC Midtjyllands trænerbænk til at reagere hurtigt ved at sende Awer Mabil og Paul Onuachu på banen, som ellers havde udsigt til en lille pause. Det kunne de godt vinke farvel til, da de nu skulle kæmpe for at FC Midtjylland kunne få tre point med hjem.

Omkring 10 minutter efter fik midtjyderne scoret til 2-1, da Jakob Poulsen sparkede et hjørnespark i mål, selvom det var svært at se om bolden var over stregen, inden Højbjerg fik puffet til den. Her kunne man måske også anklage Kian Hansen for at lave frispark på EfB-målmanden, men målet stod.

I kampens slutning havde begge hold gode muligheder for at få scoret, og Awer Mabil må ærgre sig ekstra meget, da han brændte en helt fri mulighed før Rodolph Austin fik headet bolden det sidste stykke over stregen til 2-2 i fjerde overtidsminut.

FC Midtjylland er dermed to point efter FC København i topstriden. FCK'erne møder nu OB. EfB tager derimod plads på femtepladsen i Superligaen.

Næste opgave for midtjyderne er mod OB, mens EfB skal møde FC Nordsjælland.