• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-sportschef om afgående træner: Vi vil for alt i verden beholde ham

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Svend Graversen betegner det som et tab for FC Midtjylland, at Kenneth Andersen forlader cheftrænerposten, men han glæder sig over, at Andersen fortsætter i en rolle på akademiet.

Af Anders Dehn

Kenneth Andersen overtog fra den ene dag til en anden posten som cheftræner i FC Midtjylland, da Jess Thorup skiftede job i oktober i fjor. Lige så pludseligt forlader han tjansen igen.

FC Midtjylland har netop fortalt, at cheftræneren har opsagt sin stilling for at vende tilbage til klubbens akademi, hvorfra han kom sidste år. Det ærgrer sportschef Svend Graversen, at pokalvinderne mister sin cheftræner, men det glæder ham samtidig, at Andersen bliver i FC Midtjylland.

Læs også: Officielt: Brian Priske afløser Kenneth Andersen som cheftræner for FCM

- Jeg har kæmpe respekt for Kenneths beslutning. Han sprang til og gjorde klubben en stor tjeneste ved at tage cheftræneropgaven på sig med kort varsel og har løst udfordringen til alles tilfredshed. Det er et tab, at Kenneth ønsker at stoppe på posten, men i samme moment glæder vi os til at få Kenneths værdifulde knowhow, erfaring og ekspertise i forhold til udvikling af ungdom tilbage på Akademiet, hvor han er den mest vindende træner, siger Svend Graversen i en pressemeddelelse.

- Da Kenneth i weekenden meddelte mig, at han føler, at han kan udnytte sine kompetencer og potentiale bedre i arbejdet med ungdommen, så er det klart, at jeg lytter til ham. Vi vil for alt i verden beholde Kenneth i klubben. Han er guld værd med sin store fodboldmæssige erfaring, indsigt og fine menneskelige egenskaber i forhold til at udvikle ungdomsspillere.

Kenneth Andersen bliver head of coaching på FC Midtjyllands akademit, mens Brian Priske afløser ham på førsteholdet. Han får det overordnede ansvar, men deler det med Kristian Bach Bak. Begge var assistenter for Andersen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus