• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

FCM-stopper: Vores sværeste kamp hidtil

Foto: Getty Images

Alexander Scholz måtte erkende, at FC Midtjylland kom på sæsonens sværeste opgave hidtil i søndagens udekamp mod Brøndby.

Af Mads Bye Marboe

Erik Sviatchenko spillede atter en afgørende rolle, da FC Midtjylland søndag aften vandt 2-1 ude over Brøndby.

Forsvarsspilleren bidrog til, at FC Midtjylland holdt hjemmeholdet fra de helt store chancer, og efter pausen afgjorde man så sagerne med scoringer fra Awer Mabil samt Frank Onyeka.

Sviatchenko var tidligere på søndagen blev kåret til månedens spiller i 3F Superligaen i november, og cheftræner Brian Priske har været imponeret over, hvordan stopperen har løftet sig i denne sæson.

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da Brøndby fik besøg af FC Midtjylland

- Det er der slet ikke nogen tvivl om. Erik har altid været en af lederne, men da Jakob (Poulsen, red.) tager afsted, er der også et eller andet, der løfter sig fra Eriks skuldre og giver ham råderum til at tage det ansvar og tage det lederskab, som han gerne vil lede på, fortæller han til TV3+ og uddyber:

- Der synes jeg, at han er steppet op, og han har samlet omklædningsrummet og påtaget sig et stort ansvar på sin måde som anfører i Midtjylland. Han har selvfølgelig noget erfaring fra Celtic også, og han gør det på sin måde, og det virker. Han er virkelig steppet op på den del.

Igennem store perioder af kampen var Brøndby dominerende på bolden, og Alexander Scholz måtte efterfølgende erkende, at midtjyderne kom på sæsonens sværeste opgave på Brøndby Stadion.

Læs også:FCM holder forspringet til FCK med sejr over Brøndby

- Ja, det var det. Det er et svært sted at spille. De dominerede en stor del af kampen. Vi kommer bedre med i anden halvleg, men det var vores sværeste kamp hidtil, lyder det fra Scholz.

Ifølge Erik Sviatchenko selv blev det derfor afgørende, at FC Midtjylland fik rettet nogle ting til i pausen og var kyniske foran mål.

- Der blev selvfølgelig snakket om, at vi skulle være lidt mere fremadrettede og snuse lidt mere på andenboldene for at se, om vi kunne få vundet nogle bolde højere oppe. Vores pres blev også en lille smule bedre, men jeg må bare sige, at vi er kyniske, når det virkelig gælder.

FC Midtjylland møder AGF i den sidste kamp inden vinterpausen.

Læs også:Bedst og værst: FCM moste Brøndby efter pausen

Læs også:Nedtrykt Larsson: Vi var det klart bedste hold på banen

Læs også:Awer Mabil: Vi er ikke glade for bare 2-1

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020