• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-topscorer før Brøndby: Vi lever og ånder for kampe som den

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Fra sin plads som wingback har Marc Dal Hende scoret 10 mål i denne sæson, flere af dem på vigtige tidspunkter. Han håber, der venter endnu et mod Brøndby IF i morgen aften.

Af Anders Dehn

Det kan godt være, at Marc Dal Hende er tidligere angriber, men det er alligevel en artig overraskelse, at han er delt ligatopscorer i FC Midtjylland. For med sit udgangspunkt som back eller wingback har han scoret 10 mål, lige så mange som Alexander Sørloth nåede, og flere af dem har været afgørende.

Fem af dem er faldet i opgør, hvor ét mål gjorde forskellen, eller hvor Dal Hende scorede sit holds første. Senest blev han kampens eneste målscorer, da FC Midtjylland slog AC Horsens i begyndelsen af måneden.

Læs også: FC Midtjylland-profil: Vi er sindssygt revanchelystne mod Brøndby

Torsdag aften vender han så tilbage på holdet, efter han sad over med karantæne mod FC Nordsjælland, og det kunne han jo passende markere med endnu en scoring.

- Det vil være et godt tidspunkt at gøre det på. Det vil være fedt at være med til at afgøre så stor en kamp. Men det vigtige er, at vi får sejren som hold. Det vil jeg gå forrest for at være med til at sikre, siger Marc Dal Hende til tipsbladet.dk.

- Jeg skal tage en rigtig meget ansvar på banen, gå forrest, sørge for, at vi alle er der til kampen. Og så min egen præstation i sig selv. Det handler om at vise, at det er specielt at spille de her topkampe. Der skal noget ekstraordinært til. Det har vi vist i truppen, at vi kan. Det er to mentalt stærke hold, der møder hinanden. Det glæder vi os sindssygt meget til.

I søndags gik Dal Hende som nævnt glip af en kamp mod rækkens nummer tre, da karantæne forhindrede ham i at spille mod FC Nordsjælland. Derfor kribler det i ham for at komme ind og spille torsdagens guldkamp.

- Det er det, vi lever og ånder for, os fodboldspillere. Vi løber og træner hver eneste dag for at spille kampe som den, vi skal spille på torsdag. Nu skal jeg selvfølgelig lige udtages først, men jeg bliver da skuffet, hvis jeg ikke spiller, siger han.

Historien viser også, at Marc Dal Hende spiller, når han er klar. Det er i alt blevet til 31 kampe - og i øvrigt 13 mål - i denne sæson. Nu får han så muligheden for endnu en af de kampe, der skiller sig ud, og det var netop den slags, han skiftede fra SønderjyskE for at spille.

- Ja, det var det 100 procent. De her guldkampe er bare noget helt specielt. Også de kulisser, som Brøndby og vi selv kan præstere. Jeg synes faktisk, vi i Danmark er begyndt at præstere noget heksekeddel-agtigt, så jeg glæder mig til at se, hvad fansene har fundet på, siger Dal Hende.

Vilkårene for en stemningsfyldt kulisse er til stede. De fleste billetter er afsat, og det ligner en sæsonrekord i Herning.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020