2016-02-03 10:15
Foto: Anders Brohus/Polfoto

FC Midtjylland hentede fire mand ind på sidstedagen af transfervinduet, og i den danske mesterklub peger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen på, at det meget vel kan være det bedste vindue i klubbens historie.

Kaan Kairinen, Harmeet Singh, Bödvar Bödvarsson og Nikolay Bodurov.

Det blev en særdeles aktiv sidstedag i vinterens transfervindue for de danske mestre, FC Midtjylland, der var klart mest aktiv af alle klubber og tilknyttede det store talent Kaan Kairinen, hentede Harmeet Singh på en fri transfer og samlede Bödvarsson og Bodurov op på lejeaftaler.

De fire spiller skifter til FC Midtjylland sammen med indkøbet Vaclav Kadlec, der signede allerede sidst i efteråret, mens Daniel O'Shaughnessy, der blev lejet i Brentford tidligere i januar.

Har man FC Midtjylland-briller på, vil man råbe magtdemonstration, mens onde tunger omvendt vil skyde på uansvarlighed, for mange nye indkøb og manglende satsning på egne talenter.

Fra England har bestyrelsesformand Rasmus Ankersen været med til at orkestrere de mange nye indkøb, og han er særdeles tilfreds med det, der er kommet ind i transfervinduet.

- Det er et af de bedste transfervinduer nogensinde, siger bestyrelsesformanden til tipsbladet.dk og afviser snak om, at fire nye indkøb på sidstedagen i transfervinduet er et udtryk for panik:

- Det er klart, at når man henter folk ind i sidste time, som vi gjorde, ser det ud, som om det var panik. Men det var det ikke. En spiller som Kairinen har vi fulgt tæt det seneste halve år, og vi har haft en tæt dialog med ham om at komme til FCM, og om hvad han har af karriereplaner. Det blev lidt lukøjet til sidst, fordi papirarbejde også tager tid, men man skal bare huske på, at tingene godt kan være på plads i fire dage, før spilleren kommer til Danmark for at skrive under på kontrakten, siger han.

Han peger på, FC Midtjylland gennemgår alle relevante processer i forbindelse med tilknytning af spillere, selv om transfervinduet er kort og intenst i januar. Det er også en af forklaringerne på, at mange af de nye kom sent i transfervinduet.

- Vi har en rekrutteringsproces, som vi på ingen måde forkorter. Vi vil have mange inputs, og vi arbejder med personlighedsrapporter. Vi får data på de spillere, vi synes, er interessante, så kigger vi på spillerne, deres datahistorik og deres karrierevalg. Først når alle sten er vendt, ved vi, om det er det rigtige. Men der foregår et parallelunivers, fordi det tager for lang tid, hvis du ikke også forhandler løbende.

- Men jeg har været meget tilfreds med den måde, vores proces er foregået på. Samarbejdet i alle led har fungeret godt, siger Rasmus Ankersen.  

FC Midtjyllands transfervindue har været interessant, fordi klubben har sagt farvel til to meget rutinerede og vigtige spillere i Morten 'Duncan' Rasmussen og Erik Sviatchenko, der er sendt til henholdsvis AGF og Celtic. Ankersen mener derfor, at FCM er i lidt af en genopbygningsfase.

- Vi er i en transition lige nu, for vi har haft mange udskiftninger, og der er mange kontraktudløb til sommer. Vi bygger et nyt hold op, og sådan er det altså hele tiden. Fodboldhold er som cyklusser, og vi har toppet med en cyklus, så vi bygger nu et nyt hold op, siger Rasmus Ankersen.

Et af de spørgsmål, Morten 'Duncan' Rasmussen og Erik Sviatchenkos klubskifter stiller er også, hvor stærke FC Midtjylland kommer til at være på dødbolde. Noget, bestyrelsesformanden også er spændt på at se.

FC Midtjylland er i øjeblikket på træningslejr i Dubai, hvor klubben forbereder sig på to Europa League-kampe mod Manchester United, inden de sidste 16 kampe i Superligaen venter for FC Midtjyllands vedkommende.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO