• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Ved ikke, om pengene kommer: FCN forventer stadig storsalg effektueret

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland ved ikke, om Sampdoria har pengene til at betale for Mikkel Damsgaard. Farum-klubben forventer dog, at klubskiftet bliver fuldført.

Af Ole Hoffskov

Den aktuelle corona-krise efterlader mange ubesvarede spørgsmål i fodboldens verden, og i FC Nordsjælland er der i høj grad nogle økonomiske af slagsen, som klubben venter på at få besvaret. Helt centrale spørgsmål, som skal være med til at skabe det økonomiske fundament i Farum.

I FC Nordsjælland er der blandt andet nogle transferindtægter, klubben pludselig ikke ved, om de får som planlagt.

- Det, vi ikke ved, er, hvordan og hvornår transfermarkedet kommer i gang igen, om vi får de penge, andre klubber i udlandet skylder os, hvornår vi kan spille fodboldkampe igen, om der må komme tilskuere på stadion, hvilken indflydelse det her får på sponsorsiden og så videre, sagde administrerende direktør Søren Kristensen tidligere på ugen til klubbens hjemmeside.

I den forbindelse er Mikkel Damsgaard en hovedperson.

Læs også:Dansk bobler: Måske mit held at EM er blevet udsat

FC Nordsjælland har solgt offensivspilleren til Serie A-klubben Sampdoria fra den kommende sæson, og både TV3 Sport og Ekstra Bladet har meldt om en pris på 50 millioner kroner. Det er ét af de beløb, FC Nordsjælland nu er kommet i tvivl om hvorvidt tikker ind på kontoen som planlagt. 

- Det er vores sportslige sektor og advoktater, der sidder med den del lige nu, men aftalen indeholder selvfølgelig nogle betalingsbetingelser, og hvis de ikke bliver overholdt, er der nogle sanktioner. Vi har gjort nogle tiltag, men det er et alt for tidligt stadie at tage den snak nu, siger Søren Kristensen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi kunne hurtigt se, at nogle af de lande, vi har handlet med, er hårdt påvirket af den her corona-krise og kan blive udfordret, men det er som sagt for tidligt at sige, hvad det ender med. Jeg ved, at man internationalt lige nu sidder og kigger på, hvad man skal gøre. Det er Divisionsforeningen i Danmark også inde over.

Kan Mikkel Damsgaards skifte til Sampdoria blive annulleret?

Læs også:Andreas Skov Olsen forklarer sin succes: Marcondes var et forbillede

- Hvis begge parter bliver enige om betingelserne, kan det i princippet godt, formoder jeg. Men det er der ingen grund til at spekulere i nu. Som udgangspunkt forventer vi, at Mikkel skifter til Sampdoria, som det hele tiden har været planen, siger FCN-direktøren.

Søren Kristensen fortæller, at Mikkel Damsgaards forestående skifte til Sampdoria ikke er forsikret. Det er der ikke tradition for, og den aktuelle situation er opstået helt ud af det blå, så det har været umuligt at tage nogle forholdsregler. 

- Der var jo ingen, der havde set det her komme. Ingen havde regnet med, at man ville se sådan en udvikling nærmest fra dag til dag, så det har været umuligt at gardere sig imod, lyder det fra Søren Kristensen.

Mikkel Damsgaard har underskrevet en fireårig aftale med Sampdoria. 

Læs også:Krisen kradser: Men Superliga-klubberne ser bort fra lønnedgang

Læs også:David Nielsen har selv lavet fejlen som træner: Det er livsfarligt

Læs også:FCM sender medarbejderne hjem: Vi er dybt berørte af krisen