• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Nordsjællands Jesper Hansen roser Thomas Sørensen og håber at komme ind omkring landsholdet på et tidspunkt.

Af Martin Davidsen

Da Thomas Sørensen tidligere i dag offentliggjorde sit stop på det danske landshold, blev der ved samme lejlighed en plads ledig i det danske målmandshieraki.

Umiddelbart ser det ud til, at Stephan Andersen, Anders Lindegaard og Kasper Schmeichel, der alle var med i EM-truppen, står forrest i målmandskøen, men efter dem kommer et par Superliga-målmænd, der kan være i spil som outsidere.

En af dem er FC Nordsjællands Jesper Hansen, der før har udtalt sig om sine landsholdsambitioner. Hansen har noteret sig Thomas Sørensens landsholdsstop og håber stadig på at komme ind omkring nationalmandskabet.

- Jeg tænker ikke så meget anderledes i forhold til Thomas Sørensens stop efter en flot karriere. Jeg tror, mine muligheder er de samme som de hele tiden har været. Jeg har ambitioner om at komme med, så jeg vil kæmpe hårdt for at gøre mig fortjent til det, siger Jesper Hansen til tipsbladet.dk.

Han mener selv, at landsholdet er inden for rækkevidde, fordi han var i spil til en plads i EM-truppen.

- Jeg var tæt på at komme med til EM, hvor jeg var nummer fem i hierakiet og lå efter Kasper Schmeidhel, som blev udtaget for næsen af mig. Jeg har svært ved at sige, hvor jeg ligger nu, men jeg føler, jeg har niveau til at være med. Jeg vil gøre alt for at komme på landsholdet, for det ville være en kæmpe ære. Jeg var med i overvejelserne til EM, og jeg var tæt på, og nu må vi se, hvad der sker. Det bliver spændende at se, hvem der bliver ny førstemålmand, siger FC Nordsjælland-målmanden.

Onsdag bliver landsholdstruppen til træningskampen mod Slovakiet udtaget, men Jesper Hansen forventer ikke at være blandt Olsens udvalgte allerede nu.

- Så ville jeg blive meget overrasket og meget glad. Jeg er kommet ok i gang med sæsonen, og det er kun kampen mod FC Midtjylland, jeg har været utilfreds med. Jeg ved ikke, om jeg er i spil, men jeg regner ikke med noget det. Det kunne være fedt, men hvis jeg kommer med, er jeg meget overrasket, lyder det fra Jesper Hansen.

Målmanden har heller ikke nogen forventninger om at overtage Thomas Sørensens plads lige med det første.

- Det er ikke realistisk at tage hans plads nu, for der er vist et par stykker, der står foran mig . Jeg håber at komme med omkring landsholdet, og jeg er vel blandt de tre-fem bedste, så vi må se, om hvad der sker. Det er en stor drøm, som jeg håber kan gå i opfyldelse, og så må vi se, hvor i hierakiet, jeg er, fastslår Jesper Hansen, der slutter af med at sende stor ros i retningen af den nu forhenværende landsholdsmålmand.

- Jeg har trænet med Thomas Sørensen en del gange, og jeg har kun rosende ord at sige. Han er den klart bedste målmand i Danmark, og jeg har lært en masse af ham. Han har haft en rigtig flot karriere og spillet masser af år i Premier League. Det siger alt. Han er en, jeg ser op til, fordi jeg også gerne selv vil til udlandet en dag, så han skal have en kæmpe hånd og stor tak, siger Jesper Hansen.

FC Nordsjælland-målmanden har trænet med det danske A-landshold flere gange og var i vinter en del af ligalandsholdet. Her gjorde han det så godt, at landstræner Morten Olsen udtalte, at Hansen var i spil til en plads ved EM.