• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCN-profil afviser FCK-påstand: Det er noget pjat

Nicolai Larsen kalder det noget pjat, at FC Nordsjælland skal have en konkurrencefordel af at spille på kunstgræs.

Af Ole Hoffskov

FC København forbander kunstgræsset på Right to Dream Park.

Det kan man se på resultaterne, der afslører nul FCK-sejre i Farum siden 2013, og det kan man læse i aviserne, når FCK-spillerne skal udtale sig efter et opgør i Nordsjælland. Så sent som i søndags, hvor løverne fik 2-2 med fra Farum, var flere af udeholdets spillere ude med en hård kritik af underlaget.

Læs også: FCK-profil revser kunstgræsset i Farum: Det er en skændsel

Blandt andre den tidligere FC Nordsjælland-spiller Andreas Bjelland, der sagde følgende:

- Jeg synes, det er tæt på at være en skændsel. Jeg synes, det er en virkelig, virkelig dårlig bane. Et hold, der spiller på kunst hver dag, burde næsten vinde hver eneste kamp, når de spiller her. Det er en kæmpe fordel. Nu skal vi ikke græde, men det hører bare ikke fodbold til. Det er jeg ked af at sige, lød det fra Bjelland.

FC Nordsjælland bringer som regel et hold på banen nærmest udelukkende bestående af spillere af agen avl og dermed også spillere, der er vant til at spille på kunstgræs. I målet huserer dog Nicolai Larsen, der med en fortid i AaB ikke er vokset op på plasticunderlaget.

Han mener, at Andreas Bjelland og andre, der måtte mene det samme som FCK-spilleren, er helt galt på den i forhold til påstanden om, at FC Nordsjælland har en fordel af at spille på kunstgræs.

- Jeg synes, det er noget pjat, at det skulle give os en konkurrencefordel. Der er vel 1.000 kunstgræsbaner rundt om i Danmark, og alle klubber træner på det om vinteren, så jeg kan slet ikke følge det argument overhovedet, siger Nicolai Larsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er kunstgræs, og det er anderledes. Selvfølgelig er det det. Det er jeg ikke uenig i, men alle klubber i Danmark forbereder sig som sagt på kunstgræs, så at det skulle give os en fordel, er i mine øjne noget pjat.

- Ja, jeg vil da også helst spille på græs, men man skal også kigge på nogle af de baner, vi bliver mødt med andre steder i vintermånederne. Det er jo tit virkelig dårlige baner. Så jeg synes, det er fint her så tidligt på sæsonen, men det er klart, at når vi kommer frem til maj og juni, vil jeg da også hellere spille på græs

FC Nordsjælland spiller på rigtigt græs, når holdet runder grundspillet af med en udekamp mod Vendsyssel FF søndag eftermiddag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus