• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCN-profil er først klar i 2020: Nu ved vi, hvad der er galt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonathan Amon har spillet sin sidste kamp for FC Nordsjælland i 2019.

Af Ole Hoffskov

41 minutter. 

Det er, hvad det er blevet til af spilletid for Jonathan Amon i Superligaen i denne sæson, og det er selvsagt ikke meget. Forventningerne og forhåbningerne til den amerikanske offensivspiller var tårnhøje, da Amon første gang tittede frem i FCN for præcis to år siden, men det er ikke for alvor blevet forløst, og skadesproblemer har været den helt store synder. 

Også i denne omgang.

FC Nordsjælland har hidtil ikke meldt noget ud om, hvorfor Jonathan Amon aldrig er med i truppen på kampdage, men nu giver cheftræner Flemming Pedersen en status på den 20-årige amerikaner.

Læs også:FCN-træner om straffesparksregn: Det udligner sig

- Han er skadet og er først klar igen i starten af næste år, fortæller FCN-træneren til tipsbladet.dk.

Jonathan Amon sæsondebuterede for FC Nordsjælland mod Brøndby IF den 15. september, og allerede efter den kamp fik klubben mistanke om, at offensivspilleren ikke var helt ovre sine skadesproblemer. 

Derfor er det også noget tid siden, at Amon blev føjet til skadeslisten i FC Nordsjælland.

- Han havde nogle vedvarende problemer med baglåret, og derfor lavede vi et lille indgreb for at komme til bunds i, hvad der var galt. Det mener vi at have fundet ud af, og nu venter der Amon et langt genoptræningsforløb, siger Flemming Pedersen og tilføjer, at meget af balladen er opstået, fordi Amon er den type spiller, han er:

Læs også:Uheldige Nørgaard er tilbage på landsholdet: Det har været en rutsjebanetur

- Det er meget sjældent, at man ser så eksplosiv en spiller som Jonathan, og selv om vi har givet ham en masse specialtræning, har det altså ikke kunnet holde de her skader fra døren, fordi hans muskler er udsat for så hård en belastning. Vi har også lært noget af det her som klub. Vi risikerer jo, at nogle af vores ghanesiske spillere, som er meget eksplosive, løber ind i nøjagtig det samme, hvis vi ikke tager hensyn og ved, hvordan vi skal agere.

FCN-træneren krydser fingre for, at Jonathan Amon vender tilbage for fuld styrke, man han tør ikke udstede nogen garantier.

- Michael Owen udtalte for nyligt i et interview med SkySports, at han følte, at han manglede lidt efter sine fiberskader. Det var, som om han aldrig rigtig kom tilbage på samme niveau. Det er jo en risiko, som er forbundet ved den type skade, og det gælder også for Amon. Det må vi jo sådan set bare lade tiden vise, siger Flemming Pedersen.

Jonathan Amon er hver dag på træningsbanen sammen med sine holdkammerater i FC Nordsjælland, men han træner for sig selv. Flemming Pedersen fortæller, at amerikaneren er i godt humør og tager skadesafbrækket fint. 

Jonathan Amon står noteret for 37 Superliga-kampe og seks mål for FC Nordsjælland. 

Læs også:Brøndby-profil satsede på helt anden sportsgren: Opgav først drømmen som 18-årig

Læs også:Brøndby-spiller efter skade: Er et stykke fra 100 procent

Læs også:Græsk skadestragedie for Uffe Bech: Fem skader på fire måneder

Superliga

Michelsen: En godkendt indsats

Jakob Michelsen og OB sikrede sig førstepladsen i deres nedrykningspulje efter 1-1 på udebane mod SønderjyskE.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.