Superliga Ole Hoffskov

FCN-profil skifter klub, men ved ikke hvornår: Det er lidt irriterende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mikkel Damsgaard ved ikke, om han skal til Sampdoria 1. juli eller 1. august. Uvisheden irriterer ham.

Af Ole Hoffskov

Mikkel Damsgaard siger snart farvel til FC Nordsjælland.

Det ligger fast, efter at det 19-årige stortalent tidligere på året blev solgt til Serie A-klubben Sampdoria, men meget mere praktik er der heller ikke styr på i forhold til flytningen til støvlelandet.

Coronakrisen har udsat mange ting i fodboldens verden, og det har efterladt Mikkel Damsgaard med et stort ubesvaret spørgsmål. Aftalen med Sampdoria gælder i princippet fra 1. juli, men han vil ikke være spilleberettiget før den kommende sæson. Derfor vil det give mening, at han gør denne sæson færdig i FC Nordsjælland, men hvordan kabalen går op, tør Damsgaard ikke spå om.

- Jeg ved det ikke endnu. Jeg ville ønske, jeg vidste det, men det gør jeg desværre ikke, siger Mikkel Damsgaard til tipsbladet.dk.

FC Nordsjælland-profilen har naturligvis gjort sig tanker om, hvad han helst kunne tænke sig.

Læs også:FCM-teenager fik debut: Jeg har drømt om det, siden jeg var en lille knægt

- Jeg synes, det vil give god mening at gøre sæsonen færdig i FC Nordsjælland. Det er en klub, der betyder rigtig meget for mig, og det vil være lækkert at slutte ordentligt af med det her hold, siger Damsgaard og fastslår, at situationen ærgrer ham:

- Det er da lidt irriterende. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde andet, men jeg prøver ikke at tænke så meget over det. Jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det, så det vil bare være spild af kræfter. 

På et eller andet tidspunkt går turen dog til støvlelandet. 

Allerede i februar blev det meldt ud, at Sampdoria havde købt Mikkel Damsgaard, og ifølge Ekstra Bladet er det for en pris i omegnen af 50 millioner kroner. Dermed bliver offensivspilleren den næste i rækken i FC Nordsjælland, der tager til udlandet.

- Jeg følte, at tidspunktet var rigtigt. Jeg har spillet mange kampe i Superligaen, og jeg føler mig godt rustet. Der var flere interesserede klubber, men Sampdoria virkede til at ville mig mest, og jeg fik et godt indtryk af klubben, da jeg besøgte den. Jeg havde en god følelse i maven, siger Damsgaard.

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen

Sampdoria er aktuelt et point over nedrykningsstregen i Serie A og kæmper dermed en hård kamp for overlevelse. Det bekymrer dog ikke den unge dansker.

- Jeg er helt sikker på, at de klarer den.

Skal du også til Sampdoria, hvis klubben spiller i Serie B i næste sæson?

- Ja, det skal jeg, slutter Mikkel Damsgaard.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Tandløse guldfavoritter

Læs også:AGF-back lettet over top 6: Der har været mange skeptikere

Læs også:Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE