FCN reddet af straffespark kort før tid mod AC Horsens

Mathias Jensen sørgede kort før tid for ét point til FC Nordsjælland, da han sendte et straffespark sikkert i netmaskerne til 2-2 mod AC Horsens.

Der var i den grad tale om kontrasternes kamp, da AC Horsens hjemme tog imod FC Nordsjælland i Superligaen onsdag aften. Her var der tale om det unge FCN-mandskab, der skulle op mod det høje AC Horsens-hold, og netop de to holds forskelle skulle spille en stor rolle i kampen, der endte 2-2.

For Horsens-holdet betød forskellen i højde, at de gang på gang kunne være en trussel, så snart FC Nordsjælland skulle lyste sig med at sende bolden til indkast. Her var Mikkel Qvists lange indkast en stor trussel.

Her skulle FC Nordsjælland komme ud for en enorm stresstest i løbet af kampen, hvor man skulle sørge for at få kontrol over både den første duel samt anden- og tredjebolden. Det lykkedes for dem med nogenlunde succes. AC Horsens fik i hvert fald ikke scoret.

I stedet var det Nordsjælland selv, der kom foran i kampen, da Ernest Asante efter et kontrastød nemt løb fra sin direkte oppasser, Alexander Ludwig, som simpelthen ikke kunne følge med. Derfor var det heller ikke svært for Asante, at sende bolden i mål, da han kom fri med Joronen 25 minutter inde i kampen. Asante banker desuden også på som kandidat som topscorer i Superligaen i denne sæson med

Men bare fem minutter efter kunne Simon Okosun heade bolden i mål til 1-1. Han var i dagens anledning rykket frem fra sin vanlige plads på midtbanen til angrebet, og det gav i høj grad bonus. Blandt andet med målet, hvor han fik kuglen over stregen via stolpen.

I anden halvleg fortsatte det samme kampbillede, hvor FCN måtte prøve sig af med deres hurtige ryk, mens Horsens fysiske styrke var modsvaret.  Horsens dødbolde fortsatte også med at være giftige og med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid sendte Mads Juel Andersen bolden i mål til 2-1 for AC Horsens efter en dødbold.

Her skulle styrken ved anden- og tredjebolden blive afgørende, og det var netop sådan en, der faldt ned til Mads Juel Andersen, som bankede bolden i kassen. Det skulle dog ikke blive det sidste mål.

For med to minutter tilbage af den ordinære spilletid udlignede Mathias Jensen på et straffespark, da Tshiembe forinden havde haft benet for højt. Dermed måtte det blive 2-2 i kampen mellem de to meget forskellige hold.

Det uafgjorte resultat betyder, at FC Nordsjælland nu er på tredjepladsen med syv point foran FCK, og AC Horsens er fortsat på sjettepladsen.