• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCN-træner: Vi mangler nogle kilo på kroppen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland jagter en plads i top seks og mere stabilitet i kampene.

Af Ole Hoffskov

FC Nordsjælland har været stabile udi ustabilitet i denne sæson. 

Et kendetegn for Farum-klubben har været, at holdet skiftevis har vundet og tabt. Før nederlaget til AGF den 3. november havde FC Nordsjælland hverken prøvet at tabe to kampe i træk eller vinde to kampe i træk. 

Aktuelt er FCN inde i en resultatmæssig mindre god periode med tre kampe i træk uden en sejr og en niendeplads i tabellen.

- Jeg synes, pilen peger vandret, men hvis man sammenligner med den første halvdel – vores første otte kampe – så peger den nedad. Vi fik flere point og skabte flere chancer i de første otte kampe, end vi har gjort i de seneste otte, men samtidig har vi ikke givet så mange væk, siger cheftræner Flemming Pedersen til tipsbladet.dk og tilføjer: 

- Hvis vi sammenligner med samme periode sidste år, er vi tre point bedre, og vi er foran på en række af de nøgletal, som vi kigger meget på. Det er meget positivt. Vi har hele tiden fokus på vores eget spil, og det er vigtigt at bevare, fordi fodbold handler så meget om tilfældigheder og stolpe ind og stolpe ud. Det må man ikke lade sig påvirke for meget af.

Læs også:FC Nordsjælland tester to spillere

Det kan virke ligetil at skyde FCN i skoene, at ustabiliteten i høj grad skyldes den meget lave gennemsnitsalder i truppen. Det antydede SønderjyskE-træner Glen Riddersholm blandt andet over for tipsbladet.dk i midten af oktober, da han påpegede, at FC Nordsjælland har et af ligaens højeste topniveauer, men svinger i kraft af den manglende erfaring. 

Flemming Pedersen er dog ikke på højde med sin trænerkollega.

- Jeg køber ikke den præmis 100 procent. Jeg kan komme i tanke om mange andre klubber, der har en del ældre spillere end os, som også har udfald. Men det er korrekt, at vi har haft nogle udfald, og det kan blandt andet skyldes, at vi ikke altid får en kamp på vores præmisser, siger FCN-træneren.

Det er på helt andre parametre, at FCN betaler prisen for at have et meget ungt hold.

- Vi vil gerne tage initiativet og skabe kampen, men når det ikke lykkes, og det bliver en kamp med mange dueller og fysisk spil, så er vi udfordret, fordi mange af vores spillere simpelthen er så unge, at de mangler nogle kilo på kroppen. Det kan modstanderen lukrere på.

Læs også:FCN-profil er først klar i 2020: Nu ved vi, hvad der er galt

- Vi har et stort fokus på fysisk træning, og det har vi allerede på akademiet. Vi oplever, at spillerne sagtens kan klare den belastning, det er at gå fra akademiet og op i Superliga-truppen, så udfordringen er simpelthen, at spillerne qua deres unge alder ikke er færdigudviklede og mangler nogle kilo på kroppen. Men det er jo noget, der kommer helt naturligt med årene. Vi kan ikke jabbe det igennem, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland har aktuelt tre point op til Randers FC på sjettepladsen, der giver adgang til mesterskabsspillet, og det er fortsat målet at komme med i det fine selskab.

- Vi jagter top seks, og det ligger generelt i klubbens fundament, at vi jagter. Vi har et offensivt mindset og jagter hele tiden det, der er for næsen af os. Vi tænker slet ikke på nedrykning. Vi har lige så gode chancer for top seks, som vi hele tiden har haft, og det går vi efter. Så må vi gøre status efter 26 runder, siger Flemming Pedersen.

Netop Randers FC er FC Nordsjællands modstander i den første kamp efter landskampspausen. 

Læs også:FC Nordsjælland-træner: Vi har ikke nogen førstekeeper

Læs også:FCN er klar til at slippe loyal profil: Penge spiller ingen rolle

Læs også:Afsløring: FCK-komet risikerer at vente over et år på dansk pas

Superliga

Mere Superliga

Fokus