2017-10-05 13:57

Olafur Kristjansson er fortid i Randers FC, og Superliga-klubben skal på jagt efter en ny cheftræner. Her er fem bud på, hvem det kan blive.

Sædet har længe været varmt under Olafur Kristjansson i Randers FC, og nu gik den ikke længere for islændingen. Randers FC har onsdag meddelt, at de to parter er blevet enige om at ophæve samarbejdet. Det sker i kølvandet på en skuffende sæsonstart, der blot har kastet en sejr i 11 kampe af sig.

Dermed skal Randers FC på jagt efter en afløser, og flere markante trænernavne er ledig på markedet i øjeblikket.

Tipsbladet.dk remser her fem bud op på en mulig ny cheftræner i Randers FC:

Glen Riddersholm, 45 år

Det er under en uge siden, at Glen Riddersholm blev fyret i AGF. Dukker han mon snart op hos århusianernes arvefjender? Den rutinerede cheftræner og tidligere guldvinder bør være på blokken i Randers FC, og så er spørgsmålet, om det kan stå i vejen, at han har en fortid hos rivalerne fra "smilets by"?

Randers FC's nye cheftræner skal passe ind i den klart definerede strategi om åbenhed, der er i Randers FC, og her vil Glen Riddersholm umiddelbart være et fint bud. Han er i hvert fald ikke bange for diktafoner og TV-kameraer. 

Spørgsmålet er, om Michael Gravgaard og Glen Riddersholms personligheder passer sammen? Glen Riddersholm har i hvert fald ved flere lejligheder udtrykt sig skeptisk over flere af Randers-direktørens påfald.

Lars Søndergaard, 58 år

Lars Søndergaard kender dansk fodbold ud og ind, og hans enorme rutine kan være særdeles brugbar for Randers FC i den situation, klubben er i i øjeblikket. Lars Søndergaard havde i en årrække stor succes med et beskedent spillermateriale i SønderjyskE.

Det er næsten 11 måneder siden, at Lars Søndergaard fik sparket i AaB, hvor han arbejdede med en meget ung trup. I Randers FC er gennemsnitsalderen noget højere, og måske det passer Søndergaard fint på nuværende tidspunkt.

Lars Søndergaard har vist, at han kan få meget ud af lidt.

Joakim Mattsson, 47 år

Svenskeren gjorde det godt med Vendsyssel, men fik alligevel sparket. Nu er han i gang med et meget fornemt stykke arbejde med Thisted FC, som aktuelt er nummer to i 1. division.

Der kan næppe være nogen tvivl om, at Joakim Mattsson en dag får chancen i en Superliga-klub. Måske fører han selv en klub hele vejen op i landets bedste række, men det er også en mulighed, at en allerede etableret Superliga-klub ringer til ham. Det opkald kommer måske fra Michael Gravgaard.

Randers FC må umiddelbart have midlerne til at købe Joakim Mattson ud af aftalen med Thisted FC.

Som en lille krølle på historien kan det tilføjes, at Joakim Mattsson var assisterende træner for Colin Todd i Randers i 2013. Dengang smækkede Mattsson med døren, da han forlod klubben, men mon ikke, at gamle sager er glemt?

Allan Kuhn, 49 år

Danske klubber må have blikket rettet mod Allan Kuhn, der senest gjorde Malmö FF til svenske mestre. Lige præcis Randers FC og Allan Kuhn har et kendskab til hinanden, da det kun er seks år siden, at han var assisterende træner i klubben. 

Allan Kuhns ophold i Randers FC var meget kort, men spørgsmålet er, om de to skal finde sammen igen. Hvad der kan tale imod Allan Kuhn i Randers FC er bornholmerens forholdsvis sparsomme erfaring som cheftræner.

Johnny Mølby, 48 år

Hvis der er en mand, som har erfaring med at kæmpe i den tunge ende af Superligaen, er det Johnny Mølby, og måske er det lige præcis den type erfaring, Randers FC har brug for på nuværende tidspunkt?

48-årige Mølby rykkede i sidste sæson ned med Viborg FF, men han har før skabt store resultater, og i 2012, da han stod i spidsen for AC Horsens, var han nomineret til Årets Træner. Med Johnny Mølby ved man, hvad man får, og han kan måske være en mulighed på en aftale for resten af sæsonen i Randers FC. 

Johnny Mølby blev fyret i Viborg FF i sommer.

Boblere:

Jonas Dal

Brian Priske

Thomas Thomasberg 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO