• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Fire måneders prøve: Steinlein håber, Priske fortsætter som fast cheftræner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brian Priske får ansvaret for FC Midtjyllands førstehold de næste fire måneder. I mellemtiden leder FC Midtjylland efter en permanent afløser for Kenneth Andersen, men direktøren håber, at Priske viser sig som den bedste kandidat.

Af Anders Dehn

FC Midtjylland har i dag fået ny cheftræner. Kenneth Andersen bliver head of coaching på klubbens akademi, og i hans sted træder Brian Priske, der var assistent for Andersen. Han får den anden assistent, Kristian Bach Bak, til at hjælpe sig.

Løsningen er dog kun midlertidig. Som udgangspunkt skal klubben have ny cheftræner til nytår, men det kan meget vel være, at Priske ender med at blive ansat på fast basis. Faktisk håber administrerende direktør Claus Steinlein, at han viser sig som den rette kandidat.

Læs også: Officielt: Brian Priske afløser Kenneth Andersen som cheftræner for FCM

Har slår dog samtidig fast, at klubben kommer til at orientere sig uden for træningsanlægget i Ikast efter andre kandidater.

- Der var vi slet ikke i tvivl, da vi fik beskeden i går aftes efter kampen. Tog fat i Priske, som står ovre på den anden side, og sagde til Priske, om han ikke ville stå i spidsen for FC Midtjylland i den næste periode. Og har aftalt med Priske, at han står i spidsen for FC Midtjylland fra nu af indtil jul, og samtidig med han står i spidsen for det, leder vi efter en ekstern kandidat. For vi vil have den bedste til FC Midtjylland, lød det fra Steinlein på formiddagens pressemøde.

Læs også: FCM-sportschef om afgående træner: Vi vil for alt i verden beholde ham

- Men det kan lige så godt blive Priske. Vi tror på, han har kvaliteterne, men nu skal Priske vise, at det er ham, der står i front; ham, der kan få det til at fungere, og jeg håber, når vi mødes til jul og holder pressemøde, at det er Priske, som vi gør til permanent træner. Han har været i klubben i mange år efterhånden, han kender klubben, han kender, hvordan tingene fungerer, og det det, vi allerhelst vil i FC Midtjylland: rekruttere indefra. 

- Men vi vil også bruge tiden til at se, at vi har den bedste kandidat, og det håber vi, at Priske både er nu, men også udvikler sig til.

Læs også: Ny FCM-træner: Jeg stiller høje krav til mig selv og mine omgivelser

Brian Priske blev ansat som assistenttræner i FC Midtjylland, da han stoppede sin aktive karriere i 2011. Fem år senere blev han assistent for Ståle Solbakken i FC København, men forlod jobbet efter et års tid. I sommeren 2018 vendte han så tilbage til FCM.

Superliga

Mere Superliga

Fokus