• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Flemming Østergaard: FCK står stærkere nu end ved finanskrisen

Foto: Getty Images

Den tidligere bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment føler, at de tre storaktionærer gør en klar forskel i forhold til finanskrisen for 12 år siden.

Af Oliver Okstrøm

For 12 år siden, da finanskrisen ramlede ned over hele verden var det også en hård tid for FC København, hvor Steen Vela var storaktionær i selskabet bag, Parken Sport & Entertainment. Han gik konkurs, og hans aktier endte i hænderne på Erik Skjærbæk og Karl Peter Sørensen.

I et interview med B.T. fortæller den daværende bestyrelsesformand i selskabet, Flemming Østergaard, om tiden, som han beskriver som den uden tvivl sværeste tid i PS&E. Han understreger endvidere, at klubben i dag står meget stærkere i den nuværende coronakrise end tilfældet var, da finanskrisen ramte.

For lidt mere end et år siden er Lars Seier Christensen også blevet storaktionær i klubben, og han er afgørende sammen med de to førnævnte, mener Østergaard.

- Det er en meget alvorlig og surrealistisk situation i dag. Men modsat finanskrisen kan PSE glæde sig over sine tre hovedaktionærer, siger han og fortsætter:

- De tre hovedaktionærer har de økonomiske muskler til at forhandle med Nordea om nødvendig driftskapital, så virksomheden overlever, lyder det fra Flemming Østergaard, som påpeger, at klubbens to børsintroduktioner, købet af Parken plus erhvervelsen af Lalandia og etableringen af Lalandia i Billund har været med til at gøre dem stærkere.

Flemminig Østergaard kommer desuden også ind på FCK's periode i 90'erne, hvor han kom til klubben, hvor han fastslår, at konkurs var tæt på at være en realitet, inden han kom til.

Østergaard kom til FCK som direktør i 1997, og fem år efter blev han bestyrelsesformand frem til 2010, hvor han stoppede.

Superliga

Mere Superliga

Fokus