• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Flere talenter på førsteholdet: Brøndby vil hyre teknisk direktør - næste år

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby IF skal have flere spillere fra ungdomsarbejdet på førsteholdet. Dertil opretter klubben rollen som teknisk direktør, som Ebbe Sand varetager midlertidigt, men som forventes besat i begyndelsen af 2020.

Af Anders Dehn

Ebbe Sand får snart en ny kollega i den sportslige ledelse i Brøndby IF. Klubben opretter således stillingen som teknisk direktør, der skal hjælpe med at sørge for, at flere af klubbens talenter når førsteholdet.

Det bliver fortsat Sand, der står med det overordnede ansvar for den sportslige sektor, men han skal altså suppleres af en kollega med fokus på overgangen fra ungdoms- til seniorfodbold. 

Læs også: Brøndby IF bekræfter: Ansætter Mads Davidsen

Brøndby skal slet og ret have mere ud af de penge, klubben bruger på sin talentafdeling.

- I forbindelse med videreudviklingen af Strategi 6.4 og de målepunkter, vi har sat os i den sportslige sektor, så har det været tydeligt for os, at vi skal optimere vores processer og organisation. Vi er en af de førende klubber inden for dansk talentudvikling, og vi leverer til stadighed en række U-landsholdsspillere. Men det er tydeligt, at vi skal kunne gøre det endnu bedre, end vi gør i dag med de ressourcer, vi stiller til rådighed for Brøndby Masterclass, siger Ebbe Sand til brondby.com.

- Det første skridt i denne udvikling er, at vi opretter en ny rolle som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, der fremadrettet får det overordnede strategiske ledelsesansvar i vores talentarbejde. Som sportsdirektør har jeg det overordnede sportslige ansvar i klubben, men her i opstarten vil jeg også påtage mig rollen som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, så vi sikrer, at vi har et øget fokus på overgangen fra talent til seniorspiller, og så forventer jeg, at vi kan besætte rollen som teknisk direktør i starten af det nye år.

Brøndbys Masterclass har i forvejen Klavs Rasmussen som head of coacing og Kim Vilfort som chef for Masterclass. De vil begge rapportere til den kommende tekniske direktør.

Hvis den nye tekniske direktør bliver ansat i starten af 2020, passer det med, at Mads Davidsen, som skal hjælpe klubben som konsulent, stopper. Det gør han 31. januar næste år.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.