• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Flinta: En stor kamp for alle os, der vil Silkeborg det godt

Flinta: En stor kamp for alle os, der vil Silkeborg det godt
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når Silkeborg IF mandag får besøg af AGF, er der udsolgt og pres på hjemmeholdet, der i ligaen har behov for point.

Af Kenneth Jensen

Langt de fleste i Silkeborgs trup har aldrig spillet en hjemmebanekamp for 10.000 tilskuere eller flere. Eller for den sags skyld bare i nærheden af de 10.000.

Nuvel, de nye folk som Gustaf Nilsson fra Brøndby og Casper Sloth og Stephan Petersen fra AGF har, men langt de fleste i truppen har aldrig prøvet det.

Det ændrer sig på mandag.

Mandag får SIF besøg af AGF til indvielsen af Silkeborgs nye 130 millioner kroners stadion, og billetterne til det opgør er revet væk, så der kommer til at være 10.000 på lægerne.

For Dennis Flinta, der har 262 Superliga-kampe på cv'et og er anfører i Silkeborg, er det stort at spille for et udsolgt stadion i Silkeborg. Forsvarsspilleren, der ud over SIF også har Superliga-erfaring fra halvanden sæson i Midtjylland, har ikke helt styr på, hvor mange gange han egentlig er blevet bakket op af så mange fans på hjemmebane til en Superliga-kamp, men det er ikke mange.

- Det kan nok tælles på én hånd. Det er jo klart, at det bliver en stor kamp for alle os, der holder med Silkeborg og vil Silkeborg det godt.

- Jeg har været i Silkeborg i lang tid nu, og jeg tror, lige siden jeg kom til klubben første gang (2005, red.), har snakken gået på et nyt stadion. Nu er det her, og det er jeg glad for at være med til at opleve, siger Dennis Flinta til tipsbladet.dk.

Silkeborg-anføreren nedtoner dog betydningen af, at der kommer så mange mennesker på stadion. I hvert fald i forhold til det at spille kampen.

- Det er jo nok ikke det, I vil høre, men det er en kamp som alle andre. Med det nye stadion og de mange mennesker får kampen mere mediebevågenhed, men helt firkantet er det som enhver anden Superliga-kamp.

Mens Dennis Flinta ikke selv husker det, har tipsbladet.dk fundet frem til, at det drejer sig om tre kampe på hjemmebane med 10.000 eller flere tilskuere. De kom, da den dengang offensive spiller spillede for FC Midtjylland fra sommeren 2007 til januar 2009. 11.743 tilskuere i en kamp mod FC København. 10.013 i en kamp mod AaB. 10.330 i en kamp mod AGF. Og nu altså 10.000 tilskuere mod AGF på mandag.

Og Silkeborg er godt i gang med at forberede sig til opgøret, hvor klubben i mandags for første gang nogensinde trænede på det nye stadion, der har anlagt kunstgræs.

- Det var dagen efter en kamp, så træningen var stille og rolig. Det var udmærket. Det var ikke sådan, at himlen åbnede sig, og at der var fuglesang, men jeg fornemmer, at det bliver godt. Stadion er utrolig flot, og så har man så valgt en kunstgræsbane. Det er mange medier utilfredse med, men sådan er det. Der er fordele og ulemper, men når vi spiller, er det jo ens for begge hold, siger Dennis Flinta, der fastslår, at han har det fint med at spille på underlaget, der ellers tit er blevet kritiseret i Farum.

- Nordsjællands bane er ganske udmærket, men det er klart, der er nogle småting, der lige er lidt anderledes ved kunstgræs. Som jeg forsøgte at sige før, er der fordele og ulemper, siger han.

Kampen er fortsat nogle dage væk, og derfor er Dennis Flintas fokus ikke endnu så meget på det nye stadion og de mange mennesker, der venter, selv om han som kaptajn går forrest ind på banen.

- Jeg har faktisk ikke gjort mig så mange tanker. Nu har vi haft fri i dag (tirsdag, red.), og så begynder vi for alvor at lade op i løbet af ugen. Man skal også passe på, at spændingsniveauet ikke bliver for højt, siger Dennis Flinta.

Det plejer nu ikke at blive et problem for den 33-årige centrale forsvarsspiller, der efterhånden er en af de mest rutinerede spiller i Superligaen og den klart mest rutinerede spiller i SIF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus