• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Før rundens vigtigste kamp: Der er rigtig meget på spil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Esbjerg fB og Hobro IK mødes i en direkte duel om at undgå 13. pladsen. Udfaldet kan få afgørende betydning for, hvem der rykker ned.

Af Anders Dehn

Hvis der overhovedet findes skæbnekampe med ni spillerrunder igen, må søndagens opgør i Hobro være definitionen på et sådan. Hjemmeholdet får besøg af Esbjerg fB, og de to hold ligger lige op og ned ad hinanden i bunden af Superligaen. Taberen indtager 13. pladsen.

Den plads har Esbjerg haft lige siden tredje spillerunde. Men slår holdet Hobro, kommer det altså væk fra den direkte nedrykningszone for første gang i 20 spillerunder. Det vil have stor symbolsk værdi for vestjyderne.

- Vi ser frem til kampen med spænding og med glæde. Vi er fortrøstningsfulde i forhold til at kunne lave en præstation, der udmønter sig i tre point. så vi kan overhale dem. Ikke siden runde tre har vi ligget på en anden position end den, vi ligger på nu. Så det kan give os et mentalt boost. Men så længe vi holder os til i kampen om at redde livet i Superligaen, er det det eneste, det drejer sig om, siger Kevin Conboy til tipsbladet.dk.

- Selvfølgelig har det en betydning (at komme væk fra 13. pladsen, red.). Men de forhåbentlig tre point har større betydning lige nu. Vi er i en situation, hvor det handler om at skrabe så mange point sammen som muligt til gruppespillet. 

Læs også:Optakt: Hobro IK - Esbjerg fB

Conboy har, desværre for hans eget vedkommende, rig erfaring med nedrykningskampe. To gange har han endda lidt den tort at rykke ud af den bedste række: én med Esbjerg og én med NEC Nijmegen.

Derfor ved han, hvad det betyder at slå sine direkte konkurrenter i bunden.

- Der er rigtig meget på spil. Men jeg tror, det vigtigste er, at man er mentalt klar til den opgave, der venter forude. Det er hårdt arbejde at komme ud af det, siger han.

Det et gift for et bundhold ikke at være ordentligt indstillet på, at det handler om overlevelse. Tror man, at man er for god til at ligge i bunden, kan det koste dyrt, mener Conboy.

Læs også:FCN fortsætter godt forår med udesejr over Esbjerg

Selv om hans eget EfB-mandskab vandt bronze i sidste sæson, forsikrer han, at spillerne har indstillet sig på en møgbeskidt bundkamp i stedet for de glamourøse topkampe med medaljer på spil.

- Det synes jeg absolut godt, man kan fornemme. Som gruppe har vi været gode til at bevare en positiv stemning, men samtidig relativt hurtigt acceptere og forstå, at det er den situation, vi er i. Jo hurtigere man accepterer, at man ligger i den i stedet for at mene, at man er bedre, end positionen er, desto bedre står man rustet, siger Kevin Conboy.

- Det så man med Silkeborg i den sæson, hvor de rykkede ned mod EfB (foråret 2018, red.). Langt hen ad vejen mente de, at de var for gode til at ligge dernede. Til sidst havde de ikke det rigtige mindset.

Om Conboy og co. har fået indstillet det rigtige mindset, får vi en indikation på søndag middag. Der er kickoff mod Hobro klokken 12.

Læs også:Stadig lange udsiger til nye millioner i EfB: Der sker hele tiden noget nyt

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem skal være AGF's førsteudfordrer?

Læs også:Se vanvidstacklingen her: Dauda får hverken gult eller rødt

Superliga

Mere Superliga

Fokus