2017-03-21 16:51
Foto: Allan Høgholm / Getty Images

Hvordan har de 14 Superliga-hold klaret sig tidligere på sæsonen mod de hold, der nu venter i slutspillet? Få de positive og negative svar i point-oversigten.

Søndag faldt de sidste brikker på plads i forhold til, hvilke hold, der er med i medaljespillet og hvilke, der skal bruge resten af foråret på at kæmpe mod nedrykning og i bedste fald forsøge at skyde sig i stilling til at udfordre om den europæiske plads som samlet vinder af nedrykningsspillet.

Der var flere steder masser af følelser uden på tøjet i minutterne efter slutfløjtet, da det blev klart. Skuffelsen var blandt andet stor i klubber som Randers FC og AaB, der glippede top 6-slutspillet og hos AGF, der oplevede endnu en nedtur og får en hård start på nedrykningsspillet med fem point op til Silkeborg. 

Men nu da modstanderne ligger fast, kan der måske findes trøst eller frygt i at se på resultaterne fra grundspillet mod netop de kommende modstandere i slutspillet.

Vi lægger ud med medalje-slutspillet, der starter med følgende stilling:

1. FC København: 64 point
2. Brøndby: 52 point
3. Lyngby: 39 point
4. SønderjyskE: 39 point
5. FC Midtjylland 39 point
6. FC Nordsjælland: 35 point

Tager man de seks holds indbyrdes kampe fra grundspillet og lægger pointhøsten sammen, tegner der sig umiddelbart et billede af, at der kan vente FC Midtjylland en stor udfordring, da det bare er blevet til en enkelt sejr i de 10 kampe.

Til gengæld må der være fortsat stor optimisme hos Lyngby i jagten på et sæt sensationelle medaljer. Oprykkerne har på imponerende vis hentet hele 16 point mod de andre tophold.

Oversigten ser ud som følger:

Hold Sejre Uafgjort Tabte Point
FC København 6 4 0 22
Brøndby IF 4 4 2 16
Lyngby BK 5 1 4 16
FC Nordsjælland 3 3 4 12
SønderjyskE 2 3 5 9
FC Midtjylland 1 3 6 6

-------------------------------------------------------------------------

Randers FC satte en sikker plads i top 6 over styr og bearbejde skuffelsen i nedrykningskampen og rette op på katastrofekursen med kun et point i de seneste ni kampe. 

Den første af de to nedrykningspuljer starter med følgende stilling:
Pulje A:

1 Randers FC 33 point
2. AC Horsens: 29 point
-------------------------
3. OB: 28 point
4. Esbjerg fB: 24 point

OB skød sig med en vigtigt sejr ude over AGF søndag ind i gruppe A, hvor holdet bare et et point fra at hente AC Horsens, der har haft en hård start på foråret. Men et kig på de indbyrdes opgør må få de fynske fans til at bævre en smule, for OB har været alt andet end prangende mod de tre hold tidligere på sæsonen. Kun fire af 18 mulige point er det blevet til for OB i de seks kampe mod de kommende konkurrenter i pulje A.

Til gengæld er der optimistiske minder for både AC Horesens og bundholdet fra Esbjerg - de har begge hentet 11 point i de seks spillede kampe.

Pointhøsten fra de indbyrdes opgør:

Pulje A Sejre Uafgjort Tabte Point
Esbjerg fB 3 2 1 11
AC Horsens 3 2 1 11
Randers FC 2 1 3 7
OB 1 1 4 4

------------------------------------------------------------------------
Pulje B bliver med et skuffet AaB-hold, der i grundspillets sidste runder havde alle muligheder for at gøre arbejdet færdigt selv og sikre sig en plads i top 6. Sådan skulle det ikke gå, så nu er udgangspunktet naturligvis at vinde puljen og sikre sig adgang til playoff om i sidste ende at udfordre medalje-slutspillets nummer tre om en plads i kvalifikationen til Europa League.

Stillingen i pulje B:

1. AaB: 33 point
2.  Silkeborg IF: 30 point
-------------------------
3. AGF: 25 point
4. Viborg FF: 25 point

AaB må kunne finde masser af optimisme i de tidligere resultater, hvor det er blevet til 12 point i de seks møder. Til gengæld må der være virkelig ængstelse omkring AGF-resultaterne. Bare fem point i de seks kampe mod Viborg FF, AC Horsens og AaB er det blevet til. Ender det med samme høst i de kommende runder, står den på en omgang nervepirrende nedryknings-playoff for et AGF-hold, der i foråret ikke har bevist, at de leverer godt under pres.

Poinhøsten fra de indbyrdes opgør:

Pulje B Sejre Uafgjort Tabte Point
AaB 4 0 2 12
Silkeborg IF 3 1 2 10
Viborg FF 2 1 3 7
AGF 1 2 3 5

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO