• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Før søndagens duel: Randers-kant og FCK-back spillede sammen i United

Foto: Getty Images

FC Københavns Guillermo Varela og Randers FC's Tosin Kehinde spillede sammen på Manchester Uniteds U23-hold og trænede ofte sammen på førsteholdet sammen med de store stjerner.

Af Anders Dehn

Det er ikke hver runde, at to tidligere holdkammerater i Manchester United skal møde hinanden i Superligaen. Men det skal de på søndag: FC Københavns Guillermo Varela mod Randers FC's Tosin Kehinde.

De kom begge til United i 2013, og selv om deres forløb i klubben var vidt forskellige, nåede de at have en masse med hinanden at gøre. Dels til træning, dels i kamp for U23-holdet.

Kehinde husker Varela som en god spiller, og han er ikke overrasket over, at han siden har fået en fin karriere med kampe på Uruguays landshold og kontrakt i FC København.

- Han var teknisk dygtig, god på bolden. Jeg tænkte, at han ville gøre det godt på førsteholdet. Da han fik chancen under van Gaal, gjorde han det også ret godt i de kampe, han spillede, siger Tosin Kehinde til tipsbladet.dk.

Læs også:Trods interesse fra fire lande: Randers-spiller vil blive

- Da jeg fandt ud af, at han var i FCK, var jeg ikke overrasket, for han har gode tekniske evner. Jeg er slet ikke overrasket over hans succes.

Guillermo Varela spillede 11 førsteholdskampe for Manchester United i 2015/16-sæsonen. Han nåede både at spille i Premier League, Champions League, Europa League og FA Cup. Kehinde fik aldrig debut på førsteholdet.

Han trænede til gengæld jævnligt med klubbens stærkeste mandskab, ligesom Varela også i store perioder var fast omkring U23-holdet. Så de to nuværende Superliga-spillere har stået direkte over for hinanden en hel del gange. Varela på backen, Kehinde på kanten.

- Når vi spillede kamp til træning, spillede vi over for hinanden. Jeg kan huske, at han defensivt er en meget energisk og en indædt forsvarer. Han giver ikke meget tid på bolden, men lægger pres på én. Det er svært som kantspiller. Man er nødt til speede sin tankeproces op. Man skal hele tiden være opmærksom mod sådan en spiller og prøve at tænke frem, siger Tosin Kehinde.

Læs også:Agent: Danske klubber viser interesse for Randers-spiller

Den offensivt indstillede Varela var desuden et mareridt at skulle dække, når spillet igen den anden vej.

- Når han løb frem i banen, var han svær at følge. Han sørgede for, at man var på tæerne, når man skulle forsvare, siger Kehinde.

Han blev selv i Manchester United til 2018, da han skiftede til CD Feirense i Portugal, hvorfra han er udlånt til Randers. Varela var udlejet til både Real Madrids B-hold og Eintracht Frankfurt, inden han forlod United i 2017.

Tosin Kehinde og Guillermo Varela sad begge på bænken, da Randers FC og FC København mødtes tidligere på sæsonen. De to tidligere holdkammerater får en ny chance for at stå over for hinanden på søndag klokken 17.

Læs også:Lejet Randers-spiller er usikker på fremtiden: Jeg vil gerne fortsætte her

Læs også:Randers FC laver kort forlængelse med veteran og lejesvend

Læs også:Randers lejer midtbanespiller med fortid i Manchester United akademi

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.