2016-03-30 12:59
Foto: Jens Dresling/Polfoto

SønderjyskE har endnu ikke prøvet at vinde over FC København i Superliga-regi. Sker det på søndag, er mesterskabskampen åben igen.

SønderjyskE har et sandt FCK-kompleks, og dermed venter der en svær opgave for Haderslev-klubben på søndag, hvor FC København netop er modstanderen i en regulær topkamp i Parken.
 
Men selvom SønderjyskE ligger nummer to og FC København ligger nummer ét i Superligaen, er der historisk set klasseforskel på de to klubber. SønderjyskE har således aldrig prøvet at vinde over FC København, viser en gennemgang af de to klubbers indbyrdes resultater. 
 
I de foregående 29 Superliga-kampe mellem de to hold, har SønderjyskE aldrig prøvet at vinde over FC København, der indtil videre har vundet 21 gange over sønderjyderne, mens otte kampe er endt uafgjort. 
 
På FC Københavns hjemmebane er det blevet til ni sejre og to uafgjorte kampe, mens resten af de indbyrdes opgør er blevet afviklet i Haderslev med 12 FCK-sejre og otte uafgjore opgør til følge. Den samlede målforskel mellem de to hold er 65-22 i FCK-favør. 
 
Så selvom der er tale om en topkamp på søndag, er det altså ikke i historien, SønderjyskE skal finde håb om at gøre afstanden til FC København mindre end de seks point, den er på lige nu. 
 
I det hele taget er der ikke meget, der tyder på, at FC København har tænkt sig at tabe i Parken på søndag. Ståle Solbakkens tropper er lige nu oppe på 26 hjemmekampe på stribe uden nederlag i Superligaen. Dermed kan FCK samtidig øjne klubrekorden, der lyder på 28 hjemmekampe uden nederlag samt Superliga-rekorden, der indehaves af FC Midtjylland med 29 hjemmekampe uden nederlag. 
 
Kampen mellem FC København og SønderjyskE spilles søndag klokken 16.00. 
SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO