• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

For første gang i fem år: Underskud i AC Horsens

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens har netop præsenteret et underskud på fire millioner kroner for 2019.

Af Ole Hoffskov

Efter en periode på fem år med sorte tal på bundlinjen er der underskud i AC Horsens, der har præsenteret regnskabet for 2019. Den viser et underskud på knap fire millioner kroner mod et plus på 13 millioner i 2018.

Dermed har Den Gule Fare altså tabt rundt regnet 17 millioner kroner, og det er der flere årsager til.

AC Horsens oplyser, at omsætningen er faldet med 5,3 millioner kroner, men det største fald er sket i transferindtægter, hvor Superliga-klubben indkasserede 3,3 millioner kroner i 2019 mod 16,9 året før.

Læs også:Superliga-boss: Det er ikke mere ulige vilkår, end vi har i forvejen

- Resultatet for 2019 er uvant og utilfredsstillende, og det har blandt andet påvirket resultatet negativt, at vi har haft øgede udgifter til holdet i satsningen på forbliven i 3F Superligaen og har oplevet et markant fald i matchday-indtægter og TV-indtægter, fortæller bestyrelsesformand Bo Pinholt og fortsætter:

- TV-pengene er budgetteret ud fra en placering, der betyder overlevelse i Superligaen, og vi har desuden gennemført besparelser på en række områder. Vi forventer at komme tilbage på sporet i det kommende år, hvor vi igen budgetterer med et overskud. I øjeblikket har vi dog, som alle ved, en stor usikkerhedsfaktor i form af coronavirus og de heraf følgende påvirkninger og på trods af regeringens forskellige tiltag, er det lige nu for tidligt at vurdere omfanget af den negative konsekvens for 2020-regnskabet, lyder det fra Bo Pinholt.

Kristian Nielsen, der er direktør i AC Horsens, fastslår, at klubben hurtigst muligt vil tilbage til sorte tal på bundlinjen.

Læs også:Horsens træner ikke på græs: Vi har ingen fodboldbane at spille på

- Vi har leveret fantastiske økonomiske resultater gennem de seneste år, og jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal vende det igen. Vi kan glæde os over, at vi har oplevet en stigning i sponsorindtægterne, og det vidner om en fantastisk opbakning fra sponsorer, hjertesponsorer og samarbejdspartnere. Der er rigtig mange loyale sponsorer, der har bakket os op i medgang og modgang gennem mange år, og det er vi meget taknemmelige for. Derudover kan vi glæde os over, at mange nye virksomheder også kan se en værdi i at blive en del af vores fællesskab, siger Kristian Nielsen.

AC Horsens har en egenkapital på godt 16 millioner kroner.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:Se listen: De 50 yngste stjerneskud i Superligaen

Læs også:Træner-karrusellen: Så længe har Superliga-trænerne været i jobbet

Superliga

Optakt: OB - Silkeborg IF

Der er ikke meget på spil, når OB og Silkeborg IF mødes i Superligaen onsdag. Hjemmeholdet skal spille om en europæis...

Mere Superliga

Fokus