Forårsfokus: Brøndby leder efter mål
2016-02-22 16:58
Foto: Polfoto

Tipsbladet.dk ser frem til sæsonstarten i Superligaen med fokus på hver enkelt klub. Denne gang Brøndby IF.

Superligaen er lige om hjørnet, og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer. 
 
Denne gang Brøndby IF.
 
Vintertransfers
Ind: Patrick Da Silva (Randers FC, lejeretur), Kamil Wilczek (Carpi FC), David Boysen (Lyngby BK)
 
Ud: Fredrik Semb Berge (Odd), Elbasan Rashani (Rosenborg BK, lejeaftale), Dario Dumic (NEC Nijmegen, lejeaftale), Ronnie Schwartz (lejeaftale ophævet), Michael Almebäck (Örebro)
Træningskampe
Roskilde - Brøndby IF 1-2
FC Zenit - Brøndby IF 2-0
Lokomotiv Moskva - Brøndby IF  0-0
Kalmar - Brøndby IF 1-2
Malmö FF - Brøndby IF 1-0
Viborg FF - Brøndby IF 

Bud på idealopstilling (4-2-3-1): Rønnow - Larsson, Ørnskov, Agger, Durmisi - Austin, Kahlenberg - Eriksson, Pukki, Boysen - Wilczek

 
Status
Brøndby har fået luget lidt ud i truppen, og nu skal klubben bruge foråret på at hente yderligere ind på top tre-klubberne. Kan nyindkøbet Kamil Wilczek gøre en forskel og hjælpe Brøndby tættere på den sportslige målsætning?
 
Styrker
Brøndby styrke består i kontinuiteten på holdet, hvor profilerne fortsat er i truppen, og hvor der kun er blevet suppleret med to nye ansigter. Styrken er defensiven, og det er afgørende, at nøglespiller Daniel Agger holder sig skadesfri.
 
Svagheder
For mange gange bliver kampene ikke afgjort for Brøndbys vedkommende. Mens forsvaret står solidt, er der seriøse spørgsmålstegn ved, om Brøndbys kanter er dygtige nok.
 
Lad være at gøre det igen
En dårlig start på foråret vil være en katastrofe. I sommer startede Brøndby skidt og haltede efter i hele efteråret. Det er der ikke råd til denne gang.
 
Han bliver vigtig
Thomas Kahlenberg. Hvis der skal laves mål og vindes fodboldkampe, skal midtbaneprofil Thomas Kahlenberg levere. Han sad ude en del af efteråret, og det var til at få øje på, at han var ude.
 
Hold øje med
Hvis David Boysen får chancen, kan han blive et interessant bekendskab for Brøndby. Boysen har tidligere prøvet Superligaen, hvor han ikke slog til med Viborg, men han kan være stærkere og bedre denne gang.
 
Spørgsmålstegnet
Kan Brøndby lave de nødvendige mål? Kamil Wilczek er hentet ind til angrebet, hvor Brøndby allerede har Teemu Pukki. Men det kræver, at de to bliver serviceret i Brøndbys angreb, hvis det skal ende med mål og sejre.
 
Nøglen til succes
Hvis Brøndby fortsat kommer til at have en solid defensiv, bliver det afgørende, om målene kommer. Får Brøndby mål fra spidsangriberen, kommer det til at blive et godt forår.
 
Vidste du, at…
Thomas Frank er efter Colin Todd fra Randers FC den træner, der har siddet længst i sit trænersæde i Superligaen. Bliver han ved med at være træner for Brøndby, hvis klubben ikke indfrier målsætningen om top tre? 
 
Statistik
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO