2016-02-29 11:48
Foto: Ole Steen/Polfoto

I en ny serie stiller tipsbladet.dk skarpt på Superliga-starten. Denne gang med fokus på FC Midtjylland.

Superligaen er tilbage, og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer. 
 
Denne gang de danske mestre FC Midtjylland.
 
VINTERTRANSFERS
 
Ind: Vaclav Kadlec (Eintracht Frankfurt), Aziz Essaisi (Djurholm FC), Daniel O'Shaugnessy (Brentford FC, lejeaftale), Kaan Kairinen (FC Inter Turku), Harmeed Singh (Molde), Nikolay Bodurov (Fulham, lejeaftale), Bödvar Bödvarsson (FH, lejeaftale)
 
Ud: Lasse Heinze (stopper karrieren), Eyjolfur Hedinsson (Stjarnan), Francis Dickoh (kontraktudløb), Rasmus Lauridsen (Skive IK), Marco Larsen (Vejle Boldklub, lejeaftale), Erik Sviatchenko (Celtic), Jonas Gemmer (AC Horsens, lejeaftale), Morten 'Duncan' Rasmussen (AGF), Babajide David (Thisted FC, lejeaftale), Jesper Lauridsen (Esbjerg fB)
 
TRÆNINGSKAMPE

FC Midtjylland - Skive IK 1-2
FC Midtjylland - AGF 1-1
FC Midtjylland - AIK 0-0
FC Midtjylland - IFK Göteborg 2-2
FC Midtjylland - Malmö FF 1-1
FC Midtjylland - AC Horsens 4-2
 

Bud på idealopstilling (4-1-4-1):
Dahlin - Bak, Hansen, Banggaard, Novak - Sparv - Sisto, Olsson, Poulsen, Kadlec - Pusic

Status

Der var mange skader og mange kampe i efteråret for Jess Thorups tropper, og sæsonen starter allerede torsdag med Europa League-kamp mod Manchester United. Morten 'Duncan' Rasmussen og Erik Sviatchenko er væk, så der er spørgsmålstegn før foråret.
 
Styrker
Pione Sisto og Vaclav Kadlec på kanterne kan blive guld for FC Midtjylland i foråret - specielt med Jakob Poulsen og Kristoffer Olsson til at spille bolden ud til de to dygtige individualister.

Svagheder

Erik Sviatchenko, der var bindeleddet i forsvaret, er væk. Det kan godt give problemer - selv om Patrick Banggaard Jensen er en talentfuld afløser. Og hvad med den forreste angriber? Kan Pusic og Onuachu afløse 'Duncan'?
 
Lad være at gøre det igen
Det startede godt, og defensiven var helt ufattelig stærk, men de mange kampe så ud til at slide på truppen, der mod slutningen af sæsonen ikke havde den samme pondus og styrke. Jess Thorups tropper kan ikke tillade sig at tabe flere kampe i træk, hvis mesterskabet skal genvindes.
 
Han bliver vigtig
Vaclav Kadlec. Ingen tvivl om, at den tjekkiske landsholdsbobler er motiveret. Han kan sikre sig en plads i Tjekkiets EM-trup, og hos FC Midtjylland kan han blive en x-faktor, hvis hold satser på at stoppe Pione Sisto.
 
Hold øje med
Talentfulde Mikkel Duelund blev bedre og bedre, som efteråret skred frem, og kan han fortsætte sin udvikling i foråret kan han blive en vigtig spiller for FC Midtjylland - specielt, hvis profilerne rammes af skader.
 
Spørgsmålstegnet
Er FCM fortsat stærke på dødbolde, efter Sviatchenko og 'Duncan' har forladt klubben? Kampe kan vindes og tabes på dødbolde.

Nøglen til succes

FC Midtjylland har på papiret ikke en spiller, der kommer til at lave tocifret antal mål i foråret, så nøglen bliver at lukke af i den anden ende, Kadlec er den mest oplagte spiller til at lave tocifret, hvis der skal være en.
 
Vidste du, at…
Der har været store skiftedag i FC Midtjylland i løbet af januar, hvor klubben har sagt farvel til 10 spillere, der er blevet solgt, udlejet, havde kontraktudløb eller stoppet karrieren. Klubben har samtidig hentet seks nye spillere ind omkring førsteholdet - det er en del udskiftning. 
 
Statistik
 

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO