Forårsfokus: Hverken Spalvis eller Enevoldsen - han er AaB's vigtigste
2016-02-29 10:10
Foto: René Schütze/Polfoto

I en ny serie stiller tipsbladet.dk skarpt på Superliga-starten. Denne gang med fokus på AaB.

Superligaen er tilbage og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer.
 
Denne gang Superligaens nummer to, AaB.
 

VINTERTRANSFERS

 
Ind: Ingen
 
Ud: Henrik Dalsgaard (Zulte Waregem), Jukka Raitala (kontraktudløb), Andreas Blomqvist (IFK Norrköbing), Nicklas Helenius (SC Paderborn, lejeaftale) Viktor Ahlmann (Jammerbugt FC, lejeaftale)
 
TRÆNINGSKAMPE
AaB - Hobro IK 3-0
AaB - FC St. Pauli 4-2
AaB - Vendsyssel FF 3-1
AaB - Skive IK 2-1
AaB - FK Sioni Bolnisi 4-3
AaB - Slovan Bratislava 3-3
AaB - Vorskla Poltava 2-1
AaB - Malmö FF
 
Bud på idealopstilling (4-4-2):
Larsen - Rolantsson, Petersen, Pedersen, Ahlmann - Jönsson, Würtz, Risgård, Thomsen - Enevoldsen, Spalvis

Status
Sportsdirektør Allan Gaarde har været i stand til at holde på både Nicolaj Thomsen og Lukas Spalvis frem til sommer, og det er suverænt af AaB, der i foråret kommer til at spille med om mesterskabet.
 
Styrker
Offensiven er intakt, og at dømme ud fra testkampene scorer holdet fortsat masser af mål. Enevoldsen, Spalvis, Thomsen, Jönsson og to offensive backs samt Kasper Risgårds gode, dybe løb fra den centrale midtbane kommer til at gøre ondt på modstandere.

Svagheder
Som det også kan ses på defensiven i testkampene er det her, det store problem er. AaB lukker mange mål ind. Kan forsvaret holde, når AaB møder klubber som FC Midtjylland og FC København?
 
Lad være at gøre det igen
I de første fire kampe af efteråret scorede AaB blot tre gange. Det gav fire point. Med tanke på AaB's defensiv er det essentielt, at klubben bliver ved med at lave mål. Masser af mål.
 
Han bliver vigtig
Nicolaj Thomsen. Ja, der er mange at pege på såsom målmaskinerne Lukas Spalvis og Thomas Enevoldsen og midtbanesliderne Kasper Risgård og Rasmus Würtz, men vi har valgt Nicolaj Thomsen. Thomsen er hårdt-arbejdende med en strålende teknik og et godt blik for spillet. I efteråret scorede han selv to gange, og så topper han sammen med Rasmus Falk, Ludwig Agustinsson og Danny Olsen assistlisten med seks assists, hvilket også siger noget om, at Thomsen ofte har næstsidste fod på, når angriberne scorer.
 
Hold øje med
Gilli Rolantsson. Han kommer til at erstatte Henrik Dalsgaard, der er skiftet til Zulte Waregem. Den 23-årige færing har fart og er god med bolden og kan måske hurtigere end forventet udfylde den rolle, som Dalsgaard havde for AaB.
 
Spørgsmålstegnet
Hvor klar er Jakob Ahlmann? Venstrebacken fra AaB har stadig problemer med sit knæ, og selv om der er dygtige afløsere, er Ahlmann en vigtig spiller.
Nøglen til succes
Målene skal falde, men omvendt skal der også være balance på holdet, så AaB ikke lukker for mange kasser ind.
 
Vidste du, at…
Det er kun to år siden, at AaB senest vandt det danske mesterskab. Nu er klubben i en position, hvor man igen kan vinde det danske mesterskab. Klubben er aktuelt nummer to og truppen er stort set intakt.
 
Statistik
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO