Forårsfokus: Mangler FC København en dåseåbner?
2016-02-23 16:57
Foto: Anton Unger/Polfoto

I en ny serie tæller tipsbladet.dk ned til Superliga-starten. Denne gang med fokus på FC København.

Superligaen er lige om hjørnet, og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer. 
 
Denne gang med fokus på FC København.
 
Vintertransfers
Ind: Aboubakar Keita (ATM Abobo), Jakob Busk (Sandefjord, lejeaftale udløber), Erik Johansson (Gent), Robin Olsen (PAOK, lejeaftale)
 
Ud: Brandur Hendriksson (Vendsyssel FF, lejeaftale), Jakob Busk (Union Berlin), Daniel Amartey (Leicester City)
 
Træningskampe
FC København - Lyngby 2-0
Malmö FF - FC København 0-1
AIK - FC København 0-1
Guangzhou Evergrande - FC København 1-3
FC København - Rosenborg 2-1
 
Bud på idealopstilling: Olsen - Ankersen, 'Zanka', Johansson, Augustinsson - Kusk, Kvist, Delaney, Verbic - Jørgensen, Santander
 
Status
For første gang siden foråret 2013 går FC København ind til en forårssæson som førerhold i Superligaen. Manager Ståle Solbakken har selv udtalt, at der ikke er flere undskyldninger tilbage for at glippe guldet. Ergo er FCK favorit til at tage mesterskabet på trods af salget af Daniel Amartey og skaden til Stephan Andersen. 
 
Styrker
Truppen er bred og kvalitetsfyldt, og det er en klar styrke for Ståle Solbakken, at han har mange brikker at flytte med på taktikbrættet. Særligt offensiven rummer mange kombinationsmuligheder med både fysisk power, målfarlighed og kreativitet. 
 
Svagheder
Der er ikke mange, men i efteråret havde FC København i visse kampe problemer med at skabe chancer og score mål. Hele fem gange gik klubben fra banen uden at score, og i nogle tilfælde manglede man en dåseåbner til modstandernes forsvar. I foråret bør man vise mere skarphed.
 
Lad være at gøre det igen
To gange i efteråret spillede FC København mod Brøndby - og begge gange gik Ståle Solbakkens tropper fra banen uden at score. Endnu en målløs omgang er ikke tålelig, så når sæsonens tredje derby løber af stablen midt i april. 
 
Han bliver vigtig
Nicolai Jørgensen er oplagt at pege på, for de offensive tiltag skal ofte komme fra hans fødder. Han er nøglen til FC Københavns offensive skatkammer. 
 
Hold øje med
Aboubakar Keita kan blive en profil i Superligaen på længere sigt, men lige nu er han at betragte som en usleben diamant. Midtbanemanden er blivet rykket op fra U19-holdet og spås en stor fremtid. Måske får vi glimt af hans potentiale at se i foråret. 
 
Spørgsmålstegnet
Får Federico Santander gang i målscoringen? Manden fra Paraguay scorede kun to Superliga-mål i efteråret, hvor han i det hele taget ikke kom frem til mange chancer. Men Ståle Solbakken tror på angriberen, der også optræder i en mere fit udgave. Kommer gennembruddet nu?
 
Nøglen til succes
Hullet efter Daniel Amartey skal lukkes ordentligt, og det er opgaven for Thomas Delaney og William Kvist at sørge for, at den nyslåede Premier League-spiller ikke bliver savnet i foråret. Desuden skal forsvaret og vikarierende målmand Robin Olsen/Thomas Kaminsky holde samme høje niveau som i efteråret. 
 
Vidste du, at…
Den nu udlejede angriber Marvin Pourié spillede i efteråret flere minutter for FC København end både Bashkim Kadrii og Danny Amankwaa.
 
Statistik
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO