2016-02-22 10:46
Foto: Viborg FF

I en ny serie tæller tipsbladet.dk ned til Superliga-starten. Denne gang med fokus på Viborg FF.

Superligaen er lige om hjørnet, og tipsbladet.dk sætter i en ny serie fokus på hver enkelt Superliga-klub og ser frem mod forårets udfordringer.
 
Denne gang Superligaens nummer 10, Viborg FF.
 
VINTERTRANSFERS
 
Ind: Mikkel Vestergaard (Esbjerg fB), Søren Frederiksen (KR), George Fochive (Portland Timbers)
 
Ud: Patrick Bang Nielsen (Vendsyssel FF, lejeaftale), Babajide Ogunbiyi (Hobro IK), Marcel Rømer (SønderjyskE), Christian Sivebæk (Vejle Boldklub, lejeaftale), Alhaji Gero (Östersunds Fotbollsklubb), Aleksandar Stankov (AC Horsens, lejeaftale)
 
TRÆNINGSKAMPE
Viborg FF - Skive IK 2-2
Viborg FF - AGF 2-0
Viborg FF - Vejle Boldklub 3-0
Viborg FF - FK Rudar Pljevlja 2-1
Viborg FF - Dnipro 1-3
Viborg FF - Brøndby IF 0-1
 
Bud på idealopstilling (4-4-2):
Friis - Pallesen, Rask, Veldmate, Thorsen - Kamper, Grønning, Lerager, Akharraz - Curth, Deblé

Status

Viborg FF er i en rigtig god position i forhold til at bevare sin status som Superliga-klub. Klubben mistede et par trupspillere i løbet af januar, men overordnet set står truppen stærkere nu end i efteråret med de tilgange, der er kommet.
 
Styrker
Viborg FF har haft problemer med skader i defensiven, men det begynder at lysne, hvor kun Jeroen Veldmate fortsat er ude. Det er defensiven og strukturen på holdet, der skal fungere, hvis det skal ende med succes i foråret. Og det ser positivt ud.
 
Lad være at gøre det igen
I de første 12 kampe i efteråret scorede Viborg blot seks gange. Det er kritisk i forhold til at få de nødvendige point. Heldigvis var de mål, der blev lavet, afgørende, for de gav sejre, men det er mentalt hårdt at vide, at man er nødt til at holde buret rent for at få point. Derfor er der også brug for flere scoringer.
 
Han bliver vigtig
Jeppe Grønning er lidt den usynlige mand på midtbanen, og han startede da heller ikke på Viborg-holdet i efteråret, men den unge slider på den centrale del af midtbanen spillede et godt efterår, hvor han var med til at sikre stabilitet og defensiv styrke på holdet. Han kan få en vigtig rolle med at bakke af for den mere offensive Lukas Lerager.
 
Hold øje med
Mikkel Vestergaard. Kan han slå Jeppe Curth af holdet? Og kan han indfri det store potentiale, der efterhånden har været i ham i noget tid? Det er spørgsmål, som dette forår kan være med til at svare på.
 
Spørgsmålstegnet
Hvem skal lave målene? Serge Deblé lavede kun to i efteråret, mens Jeppe Curth, der lavede fem, ikke blive yngre. Osama Akharraz og Jonas Kamper på kanterne skal også bidrage, men helt generelt er der brug for mål fra flere positioner.
 
Vidste du, at…
Viborg FF har lavet færrest mål i Superligaen med 15 scoringer - en titel, klubben deler med Hobro IK. Men mens Hobro IK kun har 10 point, har Viborg hentet 21 point, og det er på grund af en stærk defensiv, at de point er på kontoen.
 
Statistik
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO