• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

De tre giganter i fransk fodbold, Olympique Lyon, Paris St. Germain og Olympique Marseille, er alle interesserede i OBs Kalilou Traoré.

Af Søren Hanghøj Kristensen

St. Etienne har været der, og det samme har den kriseramte storklub Bordeaux, der siden har trukket interessen i land. Men rygterne fra de to traditionsklubber er blot toppen af isbjerget, når det gælder den franske forbindelse for OBs midtbaneprofil Kalilou Traoré.

Landsholdsspilleren fra Mali er således så varmt et navn i Frankrig, at flere af de allerstørste klubber har ham meget højt på observationslisten. Fysikken, teknikken og potentialet hos OB-spilleren har fået et par af de helt store drenge i Frankrig frem i skoene.

Læs også: De største ligaer åbner sig for OB-profil

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har de tre største klubber i Frankrig, Olympique Lyon, Paris St. Germain og Olympique Marseille, alle været i Odense i 2011. Her har de flere gange set nærmere på Kalilou Traoré, der også blev målt og vejet nøje af de tre giganter, da han den 11. november spillede landskamp i Frankrig mod Burkina Faso.

Her spillede midtbanespilleren en stor kamp side om side med FC Barcelonas Seydou Keita, som han i store perioder overstrålede. Det bed Lyon, Paris St. Germain og Olympique Marseille mærke i, og interessen fra de tre største klubber i den franske liga er derfor tiltagende.

- De ser på ham allesammen. Alle de største klubber i Frankrig observerer ham. De mener ganske rigtigt, at Kalilou Traoré er en type spiller, man langt fra finder hver dag på det internationale marked, fortæller OB-spillerens agent, Sylvain Honnang, til tipsbladet.dk.

Kalilou Traoré blev for ganske nylig opereret for en skade i knæet, og han må derfor holde pause indtil starten eller midten af januar. Derfor er et salg i det kommende transfervindue mindre sandsynligt. Men det kan ske. Især hvis midtbanespilleren kommer hurtigt tilbage og når med i Malis trup til African Cup of Nations, der afvikles i slutningen af januar og starten af februar.

- Måske er han klar sidst i transfervinduet, og så kan alt ske. Der er ingen tvivl om, han bliver solgt til en stor klub, hvis han fortsætter sin udvikling, bedyrer Sylvain Honnang.

Kalilou Traoré, der kom til OB på en fri transfer sidste sommer, bliver dog ikke billig. Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger vil fynboerne først tage henvendelser seriøst, når de runder de 30 millioner kroner.