• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Sloth

Frisparkskongen Skov: Jeg har arbejdet hårdt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Robert Skov scorede to mål på frispark i søndagens kamp mod OB, og det er resultatet af hårdt arbejde på træningsbanen, fortæller han selv.

Af Mikkel Sloth

FC Københavns Robert Skov har været sæsonens helt store profil i Superligaen, hvor han er suveræn topscorer med 21 mål. Tre af disse mål faldt søndag, hvor han scorede hattrick FC Københavns 6-1-sejr på hjemmebane over OB.

Her scorede Robert Skov målene til 3-0, 5-1 og 6-1. De to første mål faldt på to flot sparkede frispark, og det er ikke første gang i sæsonen, at Skov scorer på den disciplin. Men det er heller ikke noget tilfælde. I et interview med Ekstra Bladet fortæller han, at han har arbejdet hårdt på at kunne holde hovedet koldt i frisparkssituationerne.

- Jeg har arbejdet hårdt for at kunne stå der og have den tro på mig selv i de situationer. Det er fedt at se dem gå ind i kamp. Det er der, at det tæller, fortalte Superligaens frisparkskonge.

Ekstra Bladet snakkede også med FC København-manager Ståle Solbakken, der forståeligt nok hyldede sin stjernespiller. Nordmanden har i sin som træner kun har set én spiller med samme evner på frispark: Den tyske stjerne Lukas Podolski, som Solbakken var træner for i tyske FC Köln.

Med sejren cementerede FC København førstepladsen i Superligaen, hvor der nu er seks point ned til FC Midtjylland på andenpladsen. Mesterskabsrivalen mangler dog stadig at spille i denne runde, og møder senere i dag Vendsyssel på udebane.

Robert Skov cementerede med sin tre mål også sin position i toppen af topscorerlisten. Med 21 scoringer har han nu otte mål ned til Brøndbys Kamil Wilczek, der ligger på andenpladsen med 13 mål indtil videre i sæsonen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.