• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Fyret Lammers: Havde forventet længere snor og mere anerkendelse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

John Lammers er skuffet over fyringen i Esbjerg fB. Han havde forventet længere snor efter nogle succesfulde år i Vestjylland.

Af Ole Hoffskov

Da John Lammers satte sig i bilen og kørte på arbejde mandag morgen, var han ganske uvidende om, at det skulle blive hans sidste af slagsen i Esbjerg fB, men kort efter ankomsten til Blue Water Arena overbragte sportschef Jimmi Nagel ham beskeden om, at han er fritstillet fra dags dato.

Det er kun ni kampe siden, at Esbjerg fB med John Lammers i spidsen kunne juble over nogle sensationelle bronzemedaljer i Superligaen, men det er for alvor blevet hverdag igen i Vestjylland, og en dårlig start på denne sæson er altså endt med at koste hollænderen jobbet. 

Læs også: Ni kampe efter bronzemedaljerne: Esbjerg fyrer cheftræneren

Én sejr i ni kampe og en foreløbig næstsidsteplads hverken kan eller vil John Lammers løbe fra, men alligevel føler han, at fyringen er for hård.

- Jeg er meget skuffet. Jeg fik beskeden klokken 6.30 i morges efter ikke at have lukket et øje hele natten. Jeg blev kaldt ind på kontoret og fik besked om, at man havde vurderet, der skulle ske noget nyt, og det er jeg ikke uenig i, men jeg havde forventet, at det var mig, der skulle fortsætte arbejdet med at vende skuden. Vi rykkede op i min første sæson som cheftræner, vi vandt bronze i sidste sæson, og vi solgte en spiller som Anders Dreyer, der gav gode penge i kassen, så jeg havde ærlig talt forventet længere snor og lidt mere anerkendelse, siger John Lammers til tipsbladet.dk.

Læs også: EfB-boss afviser at give assistenten jobbet: Det er en midlertidig løsning

Han fastslår, at han muligvis er endt med at betale prisen for sin egen succes.

- Det har for mig været åbenlyst, at denne sæson ikke ville komme til at handle om hverken top tre eller top seks, men udelukkende om at undgå nedrykning, og det er jeg 100 procent sikker på, at jeg kunne have indfriet. Holdet er alt for godt til at rykke ned, siger den fyrede hollænder.

John Lammers erkender, at resultaterne har været dårlige i denne sæson, hvor Esbjerg foruden den dårlige start i Superligaen også har lagt navn til et tidligt Europa League-exit efter skuffende præstationer mod Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland. 

Når hollænderen ser bag resultaterne, mener han imidlertid ikke, det står så ringe til.

- Vi spillede en elending kamp mod Randers FC i går, og jeg husker også en rigtig dårlig kamp mod AaB, men det har ikke været en generel tendens. Hvis alle vores kampe var som mod Randers, kunne jeg forstå fyringen, men det er som sagt ikke tilfældet i min verden. Vi har leveret gode præstationer, men har manglet skarpheden i de afgørende situationer. Tag kampen mod AGF som eksempel - vi skaber chancer nok til at score tre-fire-fem mål, men ender med at tabe 0-1, siger Lammers og fortsætter:

- Det har på mange måder været den helt modsatte tendens end i sidste sæson. Det er ikke nogen hemmelighed, at alle spillere ramte deres højeste niveau i sidste sæson, og der var også nogle, der måske overpræsterede. Ellers havde det ikke været muligt at vinde bronze. I denne sæson har der ikke været den kvalitet, som spillermaterialet berettiger til. Her har vi nærmere underpræsteret.

Synes du, I kom styrket ud af transfervinduet?

- Jeg synes, der er gode spillere i Esbjerg. Vi havde nogle spændende navne på blokken, som vi ikke fik fingrene i, og det er en skam, men sådan er det for en klub med Esbjergs budget. Vi er ikke førstevalg, og det er bare sådan, det er. Jeg har ikke noget at brokke mig over i den forbindelse, og generelt vil jeg gerne fastslå, at jeg synes, Esbjerg er en dejlig klub, og jeg har været meget glad for min tid i klubben.

Følte du, at du stadig havde opbakning fra spillerne?

- Ja, det følte jeg 100 procent, slutter John Lammers.

Hollænderen afløses i første omgang af Claus Nørgaard, mens Esbjerg fB-ledelsen kigger efter en permanent afløser. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro IK jagter revanche for 0-4-nederlaget for et par uger siden. Randers FC skal forsøge at vaske pletten fra det seneste opgør mod AC Horsens af sig.

Optakt: AGF - FC København

Skal AGF udfordre FCK på andenpladsen? Søndag aften kan kampen om sølvmedaljer bliver åbent på vid gab eller lukket helt i.