2016-02-01 12:43
Foto: René Schütze/Polfoto

AaB har sendt Nicklas Helenius på en lejeaftale til tyske SC Paderborn fra 2. Bundesligaen - med en købsoption. Gaarde fastslår dog, at han forventer ham tilbage til sommer.

Angriber Nicklas Helenius spiller frem til sommeren for tyske SC Paderborn, hvor han skal træne under den tidligere tyske landsholdsspiller Steffen Effenberg. Helenius får dermed muligheden for en frisk start i en ny klub, efter AaB accepterede at sende ham til Paderborn på en lejeaftale.

Måske lidt overraskende er det, at AaB har accepteret en tysk købsoption i aftalen, således at Helenius altså kan blive købt fri, hvis han gør det godt under Effenberg. Forventningen er dog stadig, at angriberen vender tilbage til AaB til næste sæson.

- Planen er, at han skal hjem til sommer, og vi tror stadig, at han kan blive topscorer for os, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk og forklarer:

- Der er jo ingen, der fortæller noget om bekøbet (på købsoptionen, red.). Det er ikke det væsentlige. Det væsentlige er, at Nicklas nu får mulighed for at få spilletid i en spændende liga.

- Puslespillet har været, at det her gerne skulle ske så sent så muligt, fordi der kunne ske noget internt i klubben. Vi kunne blive ramt af en alvorlig skade, eller vi kunne få et tilbud på en spiller, som vi ikke kunne sige nej til. Derfor var en lejeaftale det rigtige, siger Allan Gaarde, der afviser, at AaB gik med tanker om et salg.

Nicklas Helenius' fremtid i AaB har været et tema, fordi han har stået bag folk som Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen og Rasmus Jönsson. Førstnævnte var afgørende for, om Helenius ville blive og kæmpe sin chance, og nu hvor han har forladt AaB, er det dermed også en indikation på, at AaB kan holde på guldet i form af Lukas Spalvis - i hvert fald frem til sommer.

- Vi arbejder stadig på at finde en løsning med en udenlandsk klub. Vi er i gang med en forhandling, og jeg kan ikke sige så meget mere, siger Gaarde o m Spalvis' fremtid.

Sikkert er det dog, at Lukas Spalvis spiller i AaB frem til sommer - det samme ser Nicolaj Thomsen ud til at gøre, og det er derfor en AaB-sportsdirektør, der har armene over hovedet.

- Det er et vigtigt, at vi har sportslige ambitioner. Vi er herrer i eget hus, og vi har efterhånden en pålidelig økonomi. På den måde er vi ikke presset til at sælge, det skal være både det rigtige for os og spilleren, siger Allan Gaarde, der dog ikke 100 procent kan afvise, at der sker et salg i dag:

- Der er jo sket mærkeligere ting i historien, men vi regner bestemt ikke med det.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO