• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Gammelby: Ikke sjovt at se sit navn stå alle mulige steder

Brøndby-backen erkender, at det ikke altid har været lige sjovt at læse, når han er blevet kaldt ud af den nu tidligere træner. Men den tidligere Silkeborg-spiller har også lært af Alexander Zorniger, fortæller han.

Af Kenneth Jensen

Han er startet inde i begge Superliga-kampe i dette forår, hvor der ikke længere er en Johan Larsson at konkurrere med. Men begge gange er højre back Jens Martin Gammelby blevet udskiftet af træner Alexander Zorniger og efterfølgende kritiseret i pressen af tyskeren.

Nu er Alexander Zorniger så fortid som træner for Brøndby IF, så Jens Martin Gammelby skal nok ikke se frem til offentlig kritik på samme måde, som han blev udsat for af tyskeren.

Højrebacken, der i sommer blev hentet i Silkeborg, fortæller - nu Zorniger er væk fra Brøndby - at han har respekt for den tyske træner og det, han opnåede i Brøndby.

- Jeg har lært meget om mentalitet og disciplin. Han er en hård træner at have, og det er en god ting at lære, så det vil jeg tage med mig, siger Jens Martin Gammelby og forklarer:

- Han er en hård og kontant type - det ved alle. Man skal lære at tackle ham på hver sin måde.

Hvad tænkte du om, at han var så bramfri?

- Det lærer man at tackle, når man er i det. Det er ikke sjovt at blive skiftet ud, og det er ikke sjovt at se sit navn stå alle mulige steder, men sådan er det, og man ved, hvad man har med at gøre. Det lærer man at håndtere, siger højrebacken.

Har det motiveret dig, når han har kaldt dig ud i pressen?

- Motiveret, det ved jeg ikke. Det er ikke sjovt at se, men altså så er der heller ikke mere i det. Jeg ved, hvordan han er og agerer, og nogle gange bliver han selv spurgt ind til det, og så er det lige efter en kamp, vi har tabt i Esbjerg, og vi spiller også pivringe i Nordsjælland, så når journalisterne spørger efter mit navn, svarer han. Sådan er han. Det vænner man sig til.

Jens Martin Gammelby fortæller, at han håber og tror på, at Brøndby IF kan komme med en reaktion efter farvellet til Zorniger.

- Vi har svigtet lidt på det sidste, hvor vi har manglet energi på banen. Nu kan vi starte på en frisk med nye øjne - og så håber vi, vi kan vise på søndag, at vi kommer med fornyet energi, siger han og forklarer:

- Jeg håber, vi kan komme ud og vise, at vi er glade for at spille fodbold. Det er det, vi er her for. Vi vil gerne nyde det, mens vi arbejder hårdt, som Retov også lægger vægt på. Det handler også om at nyde at spille fodbold, og det kan godt være, det har set ud, som om vi har savnet det lidt til tider. Det skal vi ud og vise, at vi gerne vil.

Den 24-årige højre back har før prøvet at få ny træner, mens han var i Silkeborg, så det er ikke første gang, han gennemgår en periode, hvor klubben siger farvel til chefen for førsteholdet.

- Det er specielt. Vi står og kigger på en mand, der ikke har sit job længere. Som har været her, mens vi har været her. Det er specielt, og det er hårdt at se, siger Gammelby.

Superliga

Mere Superliga

Fokus