• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Sylvester Guldberg Røn

Gammelby inden FCM: De skal have så få dødbolde som muligt

Foto: Getty Images

Brøndby IFs Jens Martin Gammelby sætter et par ord, hvordan man stopper FC Midtjylland. Og ifølge backen er det meget simpelt.

Af Sylvester Guldberg Røn

Der er lagt i kakkelovnen til et intenst pokalbrag, når Brøndby IF og FC Midtjylland denne Store Bededag tørner sammen i årets finale i Sydbank Pokalen. FCM kan tage den første pokaltitel i klubbens historie, mens Brøndby kan blive danske pokalmestre for andet år i træk. 

Jens Martin Gammelby er ikke at finde i startopstillingen til opgøret, da han ifølge Martin Retov døjer med ankelproblemer. Han har dog stadig en klar idé om, hvordan Brøndby slår FC Midtjylland i finalen.

- Vi skal give dem så få dødbolde som overhovedet muligt. Vi mener selv at vi kan lukke dem ned i det åbne spil, så hvis de endelig skal have noget, skal det være fra en standard, og det skal vi forsøge ikke at give så mange af. Det handler om at være klog i clearinger, for mod de fleste hold kan man lægge den ud over sidelinjen, men gør man det mod Midtjylland smider de den bare 35 meter ind i boksen, siger Jens Martin Gammelby til 3point.dk.

Pokalfinalen fløjtes i gang klokken 19.00. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus