2017-04-21 14:42
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Silkeborg IF kan nu koncentrere sig om det positive og om fodbolden igen, lyder meldingen fra administrerende direktør Kent Madsen, efter Statsadvokaten ikke har valgt at anke frifindelsen af Peter Sørensen.

Når Silkeborg IF fredag aften går på banen mod Viborg, fejrer klubben sin 100 års fødselsdag i forbindelse med hjemmekampen, og vinder Silkeborg IF opgøret mod Viborg, vil klubben tilmed kunne fejre, at den har sikret sig endnu en sæson i landets bedste række. Som om det ikke var nok, kan SIF nu også glæde sig over, at manager Peter Sørensen endelig kan glemme alt om den retssag, han var igennem og blev frikendt i, for tidligere fredag valgte Statsadvokaten ikke at anke Byrettens frifindelse af manageren.

Og det er ikke overraskende noget, der er glæde over i Silkeborg IF, hvor klubben nu gerne vil se frem.

- Jeg er på Peters (Sørensen) vegne lettet over, at det nu er overstået. Det var nok også den forventning, vi har haft, siden afgørelsen kom for et par uger siden, fordi Politiet i første omgang valgte ikke at rejse tiltale, og fordi det var en enig domsmandsret, der frikendte Peter, siger administrerende direktør Kent Madsen til tipsbladet.dk og forklarer.

- For klubben er vi glade og lettede over, at en ledende medarbejder nu er fri af den sag. Nu kan vi koncentrere os om at håndtere de positive ting ved fodbolden.

Peter Sørensen har i halvandet år nu været først Silkeborg-træner, inden han i efteråret blev forfremmet til manager, og Sørensen har haft en stor og positiv indflydelse på SIF, der i løbet af Peter Sørensens tid i klubben er rykket op i Superligaen og har etableret sig som et godt og solidt hold i dansk klubfodbolds bedste række.

- Peter har gjort det eminent godt. Han er en meget kompetent og dygtig cheftræner/manager. Den strategi, han har lagt med spillertruppen, hvor vi i dag er væsentligt færre, end da han kom til, har været med til at hæve barren for vores kvalitet. Strategien er ikke uden risiko, for vi ved, at vi er følsomme over for skader og karantæner, men det er en strategi, han er manden bag, og som vi jo kan se, vi har fået et bedre hold af.

- Og så gør han meget ud af det, der er vigtigt for os her i klubben, og det han også sagde, han ville: Han har fokus på de unge spillere - dem, vi selv producerer. De er kommet ind på holdet og har løftet deres niveau. Mod AaB for nogle uger siden havde vi syv spillere på holdet, som var lavet i vores eget akademi, og i aften har vi vel en fem - seks stykker, og det er der ikke mange klubber, der kan sige, lyder det fra Kent Madsen.

Silkeborg-chefen håber selvsagt, at holdet fra Søhøjlandet kan få en sejr i aften, så al tvivl er fejet til side, og SIF sikrer sig endnu en sæson i Superligaen. Uafgjort vil også være fint, fordi Viborg vil blive holdt seks point bag SIF med to kampe igen, mens et nederlag vil åbne puljen op igen.

- For os er det en festdag i dag. Vores idrætsklub fylder 100 år den 26. april, og det markerer vi i dag. Det har været planlagt længe, og så falder det tilfældigvis sammen med en kampdag, hvor vi med det rigtige kampudfald kan sætte flueben ved, at vi også er i Superligaen næste år. Nu skal det dog lige klares først, og det bliver helt sikkert en tæt og svær kamp. Det kan både blive en dreng og en pige, kan man sige. Jeg håber, at vi kan sætte prikken over i'et, og at vi i aften klokken 20 også er i Superligaen næste sæson.

- Vi vil gerne indvie det nye stadion i Superligaen, og i det hele taget vil det give arbejdsro at vide, at vi også er i Superligaen næste sæson. En klub i vores vægtklasse har nogle gange en vis ting i vandskorpen, og det er ikke uden et pres. Så at kunne få det afmonteret relativt tidligt: Det vil være en fantastisk bedrift, siger Kent Madsen.

Silkeborg ligger i øjeblikket nummer to i gruppespillets pulje 2 med tre kampe igen af puljen - to point efter AaB, seks point foran Viborg og syv point foran AGF.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO