• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn og Kenneth Jensen

Halimi holdt kontakten med Zorniger: Jeg vidste, jeg ville komme tilbage

Halimi holdt kontakten med Zorniger: Jeg vidste, jeg ville komme tilbage
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det holdt hårdt, og i perioder kom Besar Halimi i tvivl, men han håbede og troede hele sommeren på, at han ville ende i Brøndby IF igen. Troels Bech og Alexander Zorniger forsikrede ham da også om, at de nok skulle ordne det.

Af Anders Dehn og Kenneth Jensen

Sidste sæson var den bedste i Besar Halimis seniorkarriere. Han spillede 38 kampe i alle turneringer, scorede otte mål og lagde op til yderligere seks. Til gengæld var sommeren, der fulgte, ikke lige så fornøjelig.

Halimi vidste ikke, hvor karrieren skulle fortsætte, for selv om det var tydeligt nok, at Mainz ikke havde brug for ham, og Alexander Zorniger gerne ville beholde ham i Brøndby IF, er den slags skifter lettere sagt end gjort.

Læs også: Halimi skrev historie med landsholdet: Folk festede, som om det var lørdag

På transfervinduets næstsidste dag lykkedes det så endelig at nå til enighed, så Halimi kunne blive præsenteret som ny, gammel spiller i Brøndby. Denne gang med en fast kontrakt og et smil på læben.

- Det var rigtig dejligt. Jeg mærkede det fra første dag. Jeg holdt hele tiden kontakten med Zorniger, Troels (Bech, sportsdirektør, red) og med gutterne. Det er sådan, det er med fodbold og penge. Det var ikke min skyld eller Brøndbys skyld, jeg ved ikke med Mainz, men i sidste ende var jeg rigtig glad, siger Besar Halimi til tipsbladet.dk.

Læs også: Halimi ville til Brøndby trods interesse fra andre klubber: Det er mit hjem

- Den første dag tilbage kunne jeg se på gutternes ansigter, at de var rigtig glade for at se mig, og jeg var glad for, at de var så glade for, at jeg kom tilbage. Så jeg følte også, at de gerne ville have mig tilbage.

De 14 minutter, som Halimi fik mod FC Midtjylland i runden før landskampspausen, er hans eneste på klubniveau i denne sæson, så hans kampform er måske ikke, hvad den kunne være. Til gengæld har han længe været mentalt til stede i Brøndby.

- Jeg holdt hele tiden kontakten med Zorniger og vidste, at det ville ske, at jeg kom tilbage. Jeg trænede i Mainz og havde min preseason. Jeg vidste, det var en svær situation, men fodbolden må fortsætte, livet må fortsætte, så jeg måtte forberede mig på, at jeg ville skifte klub og vende tilbage til Brøndby. Så jeg er fit, jeg er glad, min lyske har det fint, og jeg er klar igen, siger han.

Det holdt dog hårdt, for aftalen mellem Brøndby og Mainz kom først på plads til allersidst i transfervinduet. Der var da også perioder, hvor Besar Halimi frygtede, at det ikke ville blive til noget.

- Det var en svær situation, også mentalt. Jeg bekymrede mig. Min familie bor i nærheden af Mainz, jeg kommer fra Frankfurt, så hver gang jeg kom hjem, vidste ingen, om jeg ville skifte eller blive. Det var ikke let. Jeg vidste ikke præcis, hvad der foregik, fortæller han.

- Men Troels ringede uge efter uge, og Zorniger ringede mange gange: "Bevar roen, vi skal nok fikse det."

Det gjorde de så. Nu har 23-årige Besar Halimi en toårig kontrakt med Brøndby.

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus