• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

SJE-profil vandt på et tomt Brøndby Stadion: Indelukket, hult og rungende

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Johan Absalonsen har før vundet over Brøndby på et tomt stadion på Vestegnen. Tirsdag skal han forsøge at gøre det igen.

Af Ole Hoffskov

Når Brøndby IF på tirsdag får besøg af SønderjyskE, er det for tomme tribuner. Sådan er det i alle kampe i Danmarks bedste fodboldrække i øjeblikket på grund af udbruddet af coronavirus.

Det er heldigvis ikke hverdagskost, men faktisk har SønderjyskE før mødt Brøndby IF på et tomt stadion. I 2013 var de blå-gule blevet dømt til at spille to hjemmekampe uden tilskuere, og den ene var mod SønderjyskE, der vandt 3-0 i den lydløse kulisse.

Johan Absalonsen var også med for SønderjyskE dengang, og han husker uden problemer den meget specielle oplevelse, det var.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - SønderjyskE

- Jeg husker det lidt som en træningskamp. Brøndby Stadion er jo meget indelukket og hult, så det rungede. Det var en følelse af træningskamp, og det var det også, da vi spillede mod OB lige inden coronapausen. Atmosfæren mangler, og man skal lige huske sig selv på, at der står livsvigtige point på spil, når man går ind. Som fodboldspiller er man vant til, at tilskuere på lægterne er lig med kamp om point, og det er der bare ikke lige nu. Det vænner vi os til lynhurtigt, men i de første par kampe vil det være noget, vi skal indordne os efter, siger Johan Absalonsen.

Han tør ikke spå om, hvorvidt det kan være en fordel for SønderjyskE, at Brøndby-spillerne ikke har den normale opbakning i ryggen tirsdag aften.

- Som udehold bliver man tændt af at komme på Brøndby Stadion, og der er en masse, der er imod en. Så vil man virkelig gerne vise sig frem. På den anden side ved jeg
også, at Brøndby Stadion kan bære Brøndby fremad, når de har deres gode dage. Så det er både og. Har Brøndby en halvskidt dag, kan fansene også være en hæmsko. Sidste gang havde vi jo meget godt held med at køre en 3-0’er i hus.

Læs også:20 år med "tomme tribuner": Hvem har flest og færrest kampe i Super...

- Det kunne da være sjovt at prøve igen, men jeg kan ikke sige nu, om det vil være en fordel eller en ulempe. Det kommer helt an på, hvilken forfatning Brøndby kommer i, lyder det fra SønderjyskE-veteranen.

Du kan læse hele interviewet med Johan Absalonsen i Tipsbladet, som er på gaden i dag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:46 Superliga-sommersalg: Kæmpe profiler på affyringsrampen

Læs også:Superliga-spørgsmål: Er FC København blevet sig selv igen?

Læs også:Brøndby-angriber roser uselvisk holdkammerat: Han arbejder for holdet

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020