Hattrick af Pukki da Brøndby moste Horsens

Teemu Pukki scorede hattrick i dagens kamp på Brøndby Stadion, som hjemmeholdet vandt stensikkert med 5-1

Brøndby tog i søndagens sene eftermiddagskamp imod Horsens, hvor man skulle forsøge at sætte klubrekord med 22 kampe uden nederlag. Samtidig skulle man forsøge at holde førstepladsen i Alka Superligaens mesterskabsspil og holde de nærmeste forfølgere fra FC Midtjylland i ilden.

Horsens måtte til kampen undvære målmand Jesse Joronen, der blev skadet undvære opvarmningen. Den finske landsholdskeeper blev erstattet af Marcus Bobjerg, der skulle vise sig at få en uheldig hovedrolle.

Brøndby kom foran midtvejs i første halvleg. Efter et kort hjørnespark ender bolden hos højrebacken Anthony Jung, der trykker af. Den bliver rettet af et par gange på vej mod mål, og den sidste afretning sker på Teemu Pukki. Dermed bliver den finske angriber krediteret for målet, som var uden chance for Marcus Bobjerg i Horsens-målet.

Fem minutter senere blev det 2-0 til Brøndby, og endnu engang stod Teemu Pukki for scoringen. Marcus Bobjerg varmede bolden foran eget felt, og netop da han skulle lave sit udspark, blev han presset af Kamil Wilczek. Bolden trillede ud til Hany Mukhtar, der hurtigt sendte den videre til Pukki. Han han derefter ingen problemer med at sætte sin sæsonmål nummer 14 i kassen.

3-0 blev det efter 37 minutter, da Kasper Fisker sendte Kamil Wilczek i dybden. En fin kropsfinte fikserede den nærmeste Horsens-forsvarer, og så kunne polakken på flot vis tippe bolden over en fremadstormende Marcus Bobjerg. Det blev sidste mål i halvlegen, og dermed kunne Brøndby ligesom i sidste runde mod AaB gå til pause med en føring på 3-0.

Efter pausen fortsatte Teemu Pukki sit målshow. Og endnu engang stod Hany Mukhtar for assisten. Han modtog et indkast og sendte et fladt indlæg ind i feltet. Det kom Pukki først frem til, og han sendte bolden over Marcus Bobjerg og i mål. Hattrick af den finske angriber, der fem minutter kunne lade sig udskifte til fortjente klapsalver.

Det skulle dog også lykkes Horsens at komme på måltavlen i dag. To minutter efter Pukkis mål til 4-0 blev veteranen Lasse Kryger skiftet ind, og i samme minut sendte han bolden i mål til 4-1 med et hovedstød op i hjørnet, uden chance for Frederik Rønnow i Brøndby-målet.

Der stod stadig Brøndby på al spillet, men tempoet faldt stille og roligt i kampens sidste fjerdedel. Til sidst fik Brøndby alligevel udnyttet overtaget til at udbygge føringen. Efter 86 minutter opfangede indskiftede Lasse Vigen en bold på kanten af Horsens' felt, og efter et enkelt træk ind i banen sendte han et tørt hug langs jorden bolden helt ud i den venstre side af målet til slutresultatet 5-1.

Med sejren fastholder Brøndby presset på FC Midtjylland, der er tvunget til at vinde, hvis de igen vil op på siden af de blå-gul fra den københavnske vestegn. Brøndbys målscorer bliver dig kun bedre og bedre med de mange store sejre, og dermed kan de nok forvente at have endnu en uge på førstepladsen i Alks Superligaen.

Horsen ligger stadig på sjettepladsen, og missede muligheden for at overhale Aab, der før denne runde kun var et enkelt point foran Den Gule Fare.