• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hedlund om opholdet i Tyskland: Folk gik efter at skade hinanden til træning

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Da Simon Hedlund var i Union Berlin, ventede der store bonusser til de spillere, der startede inde i kampene. Derfor var der nogle træninger, hvor folk målrettet forsøgte at skade hinanden, især deres direkte konkurrenter.

Af Anders Dehn

Det er efterhånden en gammelkendt sandhed, at fodboldspillere i Tyskland i høj grad aflønnes efter, hvor meget de spiller, og at det kan skabe nogle heftige træninger, hvor man går hårdt til sine direkte konkurrenter. Den slags er dog ikke bare noget, der hører en fjern fortid til.

Det var også noget, Simon Hedlund oplevede, inden han skiftede fra Union Berlin til Brøndby IF i januar. Han fortæller i podcasten Lundh, at det skabte nogle klare incitamenter til at sørge for, at ens konkurrent ikke tog ens plads.

Læs også:Uærlig træner fik Brøndby-profil til at forlade Tyskland

- Det spiller en stor rolle i Tyskland. De har sådan nogle forbandede bonusser dernede. Der var træninger, hvor folk gik ind for at skade spillere. Sådan var det helt klart. Specielt når der var possession-spil, smældede det mod dem, man konkurrerede med, siger Hedlund.

Bonusserne kunne hurtigt udgøre enorme summer.

- Det afhænger af, hvor man ligger i tabellen. Alle har forskellige (bonusser, red.), men det kunne være 30.000 (21.000 danske kroner, red.) pr. point. Det er ret meget, hvis man regner det ud for en hel måned, og hvis man vinder fire i træk, lyder det fra Brøndby-angriberen.

Læs også:Brøndby-profil legede med tanken om at blive finsk landsholdsspiller

I Hedlunds sidste sæson ændrede træneren det dog til, at bonusserne blev betalt mere solidarisk, så en højere andel gik udskifterne og ikke kun de 11 startere. Det skabte ifølge Hedlund en stærkeste holdfølelse.

Den nuværende Brøndby-spiller nåede at tilbringe to at halvt år i Union Berlin, før han skiftede til Superligaen i begyndelsen af året.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Læs også:Superligaens bedste: To Brøndby-spillere gør Lucas Andersen selskab

Læs også:Brøndby-profil holder kontakten med tidligere klub

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus