• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Helenius om AGF-skifte: Jeg havde pludselig 300 anmodninger på Instagram

Foto: AGF

Selv om der mange ligheder mellem OB og AGF, har Nicklas Helenius allerede identificeret nogle forskelle. Især faciliteterne og fanbasen. I AGF minder begge dele ham om hans tid i Premier League og 2. Bundesliga.

Af Anders Dehn

Proportionerne er selvfølgelig nogle helt andre, men Nicklas Helenius' skifte til AGF har bragt gode minder frem om hans tid i Aston Villa og Paderborn. Tag eksempelvis interessen fra fansene.

Selv om han først kom til Århus for fem dage siden og endnu ikke har spillet foran hjemmepublikummet, har Helenius fået en fornemmelse af fanbasen. I tråd med den moderne (fodbold)verden kom det indtryk via et socialt medie.

Læs også: Optakt: Hobro IK - AGF

- Der er en større fanbase her. Da jeg skrev under med AGF, havde jeg lige pludselig 300 følgeanmodninger på Instagram. Det havde jeg ikke, da jeg kom til OB. Så der er en kæmpe interesse for klubben, og det er også noget af det, jeg forelskede mig i. Det føles bare stort, siger Nicklas Helenius til tipsbladet.dk.

- Jeg synes, det er fedt, sådan noget. Jeg er ikke en, der bruger meget tid på Instagram overhovedet. Det er heller ikke så tit, jeg lægger billeder op. Men jeg kan også huske, da jeg skiftede til Aston Villa. Der gik jeg lige pludselig fra 1.000 til 16.000 følgere på to dage. Så det er det, jeg siger: Jeg føler virkelig, der er en stor fanbase i AGF, og der er jo ikke noget federe end at spille for så mange fans, hvis de er med holdet.

Der er mange ligheder mellem OB, som Helenius forlod, og AGF, som han kom til: Klubberne befinder sig i landets anden- og tredjestørste byer, de er blandt historiens tunge drenge, men har skuffet de seneste år, og ambitionerne for den kommende sæson er godt de samme: en plads i top 6.

Helenius har dog identificeret en anden forskel på klubberne, foruden fanbasen. I AGF er klubhuset spritnyt, mens OB-spillerne måtte finde sig i slidte, utidssvarende omgivelser. Der er også nyt klubhus på vej i Ådalen, men det nåede ikke at komme Helenius til gode.

Til gengæld bringer de fine rammer i AGF også minder frem om hans tid i Premier League og 2. Bundesliga.

- De har nogle fantastiske faciliteter her. Et rigtig godt setup med trænere og gode baner. Det føles faktisk lidt som at være i Paderborn eller Aston Villa igen med professionalismen, synes jeg. Men jeg ved, at det også er noget, de skal til at opdatere i OB, og det bliver også godt for dem.

- Byerne er også meget forskellige. Nu har jeg kørt inde i Århus nogle gange, og der er godt nok meget trafik, siger nordjyden Helenius med et grin.

Så alle forudsætninger for at lykkes er på plads for Nicklas Helenius og AGF. Nu er det bare op til spillerne at indfri dem - ligesom netop OB omsider gjorde i sidste sæson.

- Der er et kæmpe potentiale, alle faciliteterne er til det, og jeg synes, truppen er virkelig stærk. Der er mange dygtige spillere. Så nu er det med at få det sat sammen og få det bedste ud af hinanden, og så er holdet også til at nå klubbens mål, siger den nye angriber.

Han får første chance for at vise sig frem for sin nye klubs fans og sine nye følgere på Instagram, når AGF indleder Superliga-sæsonen ude mod Hobro IK på mandag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.