• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Helsingør-holdet tror på overlevelse: Vi har fået point og spiller bedre

Helsingør-holdet tror på overlevelse: Vi har fået point og spiller bedre
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Et af fire hold, der er en del af Alka Superliga Playoff, rykker direkte ud af Superligaen. I FC Helsingør tror de på, at de slipper for en tur i den næstbedste række.

Af Kenneth Jensen

Mens mesterskabsspillet i Superligaen har leveret store kampe og et højt niveau, har det omvendt været lidt en ørkenvandring i gruppespillets to puljer. Tidligt blev det afgjort, hvilke to hold i hver pulje der skal spille om nedrykning, og hvilke to hold der skal spille om en mulighed for at komme i Europa.

Derfor har det været en fintuning frem mod playoff-kampene, hvor Silkeborg IF, FC Helsingør, Randers FC og Lyngby BK deltager.

De seks gruppespilskampe har været med til at stabilisere FC Helsingør-holdet, der godt nok senest tabte med 1-4, men med til historien hører, at det var et reservespækket hold, der spillede kampen.

Helsingør har vundet i Silkeborg og hjemme mod AGF, mens det også blev til en pointdeler hjemme mod SIF. I to af de fire kampe er nullet blevet holdt, og etmåls-nederlag blev det til hjemme mod Hobro og ude mod AGF.

Så det er forståeligt, at de i Helsingør er forholdsvis optimistiske før de to kampe mod Randers.

- Det bliver spændende nu. Vi glæder os meget til mødet med Randers. Jeg vil nok sige, at de har en lille fordel, fordi de har hjemmebane i sidste kamp, men vi spillede to gode kampe mod dem i sæsonen. Nu er det så to playoffkampe, og det er noget helt andet. Vi skal have et godt resultat på hjemmebane, siger offensivspilleren Adnan Mohammad til tipsbladet.dk og forklarer:

- Vi skal være klar til de her opgør. De sidste par kampe har vi stået godt defensivt. Vi skal lige kreere lidt mere offensivt, og så skal vi huske at tænke os om, nu udebanemål reelt tæller dobbelt.

Den 21-årige Helsingør-spiller kom til klubben før denne sæson, og han var således ikke med, da FC Helsingør meget overraskende slog Viborg FF i afgørende kampe i sidste sæson, hvor NordicBet Liga-holdet sikrede sig en plads i Superligaen på Viborgs bekostning.

Men erfaringen fra de opgør kan holdet godt bruge.

- Vi ved, at lige præcis i sådan nogle kampe kan en fejl ødelægge meget. Derfor skal vi være meget fokuserede i alle situationer, siger Adnan Mohammad.

Ligesom Helsingør går ind til de to møder - det første på søndag i Helsingør - med selvtillid, gør Randers FC det samme. Klubben fra Kronjylland har hentet syv af de seneste ni point, så det kan blive to kampe, der afgøres af de små marginaler. Det første mål er selvfølgelig at gå videre fra mødet med Randers som vinder.

- Det handler i første omgang om at undgå den direkte nedrykning. Der skal nogle sejre til, før man har reddet sig 100 procent, men som fodboldspiller kan man kun glæde sig til sådan nogle kampe her. Der er ekstra opmærksomhed, og det bliver meget spændende, siger den driblestærke Helsingør-spiller.

Ud over en okay formkurve og en mere stabil defensiv kan Adnan Mohammad og Helsingør glæde sig over, at klubben ikke har tabt til Randers i denne sæson. En sejr på 2-0 blev det til hjemme i Helsingør i efteråret, mens det i foråret blev til 0-0 i Randers mellem de to klubber.

Vinderen af opgøret, der spilles over to kampe, går videre til en ny kamp om helt at undgå en mulig nedrykning. Taberen skal spille playoff mod taberen af det andet opgør. Taberen af taberens opgør rykker direkte ud, mens de to hold, der ikke styrer sig helt fri, skal spille playoff mod hold fra NordicBet Ligaen om Superliga-billetter.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus