• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

En større flok af stærke spillere med tilknytning til Superligaen er uden kontrakt - få her adgang til Superligaens tag-selv-bord.

Af Torsten Kjems Hansen

I et åbent transfervindue vil der alle dage være masser af spekulationer om mulige og også nærmest umulige spillerhandler.

Men ikke alle tilgange af spillere kræver en transfer for at sikre en underskrift på en kontrakt. Mens klubberne forbereder sig til forårets afgørende kampe, er der en flok stærke spillere, som tidligere har optrådt i Superligaen, men som i øjeblikket er uden kontrakt og blot venter på, at det rette tilbud skal komme.

Her er en buffet af transferfrie spillere:

Jan Frederiksen
Født:
20. juni 1982
Seneste klub: Wisla Krakow
Note: Venstre
backen forlod i sommer Brøndby, da hans kontrakt løb ud. Efter en
vellykket prøvetræning i Wisla Krakow slog den polske storklub til og
gav ham en et-årig kontrakt, der imidlertid allerede er blevet ophævet
igen. Derfor er den rutinerede back på jagt efter en ny klub, og en
retur til Danmark virker som det mest logiske. Et gensyn med Brøndby
bliver det naturligvis ikke til, men måske en klub som AC Horsens kunne
være en mulighed? De mangler en venstre back efter Anders Nøhrs
karrierestop, og Frederiksen har før gjort sig i det jyske, da han
spillede for FC Midtjylland og Randers FC, hvor han holder formen ved lige.

Benjamin Kibebe
Født:
13. august 1981
Seneste klub: FC Midtjylland
Note: Svenskeren blev løst fra sin kontrakt med FC Midtjylland den 31. januar, så han er fri til at finde en ny klub i løbet af foråret. Pilen peget umiddelbart hjem mod Sverige, men måske kan en Superliga-klub blive fristet af Kibebes rutine. FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein har udtalt, at de siger farvel til Kibebe, fordi han er for god til at have på bænken, og der er altså stadig masser af bold i den 31-årige midterforsvarer.

Sebastian Svärd
Født: 15. januar 1983
Seneste klub: Silkeborg IF
Note: Sebastian Svärd har været på klubjagt siden i sommer, hvor kontrakten løb ud i Silkeborg. Forsvarsspilleren har prøvet sig af i Viborg i løbet af efteråret og har også prøvetrænet med den italienske serie C2-klub Paganese. Selv har Sebastian Svärd slået fast, at karrierestoppet kan ligge om hjørnet, hvis ikke det bliver til en ny klub i løbet af januar.

Per Krøldrup
Født: 31. juli 1979
Seneste klub: Fiorentina
Note: Forsvarsspilleren har været truet af karrierestop og genoptræner i øjeblikket i Bologna, men eks-landsholdsspilleren har ikke opgivet tanken om at vende tilbage til fodbold og har selv åbnet døren for en kontrakt med en Superliga-klub.

Henrik Smedegaard:
Født: 6. juni 1985
Seneste klub: AC Horsens
Note: Henrik Smedegaard blev i sommer hentet i FC Fredericia og givet en halvårlig kontrakt. Om den bliver forlænget, er endnu ikke sikkert, og begge parter lader til at være helt på det rene med, at der kan gå flere uger med at overveje økonomi og en eventuel ny aftale. Henrik Smedegaard blev noteret for fire kampe i efterårets Superliga.

Kasper Jensen
Født: 7. oktober 1982
Seneste klub: Djurgården
Note: Efter et mislykket ophold i Djurgården er Kasper Jensen nu igen fri på markedet. Hans kontrakt med svenskerne er revet i stykker, og den 30-årige målmand kigger nu mod Danmark og de tysktalende lande for at finde en ny klub. Oprykkerne Esbjerg var på banen i sommer med interesse for den tidligere FC Midtjylland-målmand, men dengang strandede aftalen på Jensens lange kontrakt med Djurgården. Den er han ude af nu, og Jensen kan måske igen blive aktuel i Vestjylland.

Rajko Lekic
Født:
3. juli 1981
Seneste klub: FC Roskilde
Note: Spillede i mange år i Superligaen for klubber som Silkeborg, OB og Esbjerg, inden han skrev kontrakt med Lyngby i sidste sæson. Her ødelagde skader hans ophold, og han blev enig med klubben om at ophæve kontrakten. Derfor tørnede han i efteråret ud for FC Roskilde i 2. division øst. Der har været snak om en retur til Silkeborg IF, men de har satset på teven Morrissey og Daniel Flüger, og nu peger pilen i stedet i retning af Vejle-Kolding i 1. division, en ny aftale med FC Roskilde eller et karrierestop.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020