2017-10-12 14:29
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Per Frimann, talentchef i HIK, fortæller nu, at klubben har indsendt en protest over dommerfejlen i forbindelse med klubbens nederlag til SIF i DBU Pokalen onsdag.

Lidt tidligere på torsdagen kunne TV3 Sport fortælle, at der i forbindelse med HIK's møde med Silkeborg i DBU Pokalen onsdag aften var lavet en dommerfejl, da man i straffesparkskonkurrencen sparkede efter ABBA-systemet, hvor der står i reglerne, at man skal sparke efter de "gamle" regler. Det fik HIK til at overveje en protest, og nu har klubben officielt indgivet en protest.

Det fortæller talentchef Per Frimann til tipsbladet.dk.

- Vi har indsendt en protest nu. Vi skulle gøre det inden for 24 timer, siger Frimann og forklarer:

- Det skulle lige vendes med ledelsen, og så skulle vi tale med trænerne og aktørerne for at høre, hvordan de havde set det, siger Per Frimann.

Dermed ligger sagen på bordet hos Divisionsforeningen, der skal tage stilling til, hvad der skal ske nu. Skal kampen spilles helt om? Skal der sparkes en ny straffesparkskonkurrence? Skal resultatet stå ved magt?

HIK og Silkeborg IF spillede 3-3 efter 120 minutters fodbold, og i straffesparkskonkurrencen sparkede Casper Sloth altså sejren og pokalavancementet til Silkeborg. Men nu er det ikke sikkert, at det får lov til at stå.

I Holland har man tidligere sparket om i en straffesparkskonkurrence på grund af en fejl. Først havde Lisse slået Hoek, men da de sparkede om, var det så Hoek, der gik videre. Du kan læse mere om den sag her.

Hvor det gamle straffesparkssystem er, at hold A sparker først efterfulgt af hold B, A, B, A, B, A, B, A og B, er ABBA - som navnet også indikerer - at hold A starter efterfulgt af hold B, B, A, A, B, B, A, A og B. Det skal eliminere fordelen ved at sparke først.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO