• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Hjælper udenlandske holdkammerater med corona-info: Forstår ikke alt

Foto: Getty Images

Det kan være svært at sætte sig i de mange løbende nye regler og restriktioner i "corona-Danmark", hvis du er udenlandsk Superliga-spiller.

Af Torsten Kjems Hansen

Superligaen er som bekendt sat helt i stå, og spillerne i de forskellige klubber sendt hjem. Her skal de holde træningen ved lige og ellers rette sig efter de retningslinjer og regler, der bliver sendt ud fra danske myndigheder i takt med, at kampen mod corona-virus bliver skærpet. 

I FC Midtjylland er alle spillere hver for sig, men da klubben rummer mange udenlandske spillere, kræver det en ekstra indsats i forhold til, at alle spillere er opdateret på, hvilke nye restriktioner og retningslinjer, der er sendt ud fra den danske regering og de danske myndigheder. En opgave, som blandt andre målmand Jesper Hansen har påtaget sig at hjælpe med, skriver Ekstra Bladet

Læs også:Målkonger: Urørlig på Superligaens bomber-trone

- Det skal kommunikeres godt ud til truppen. Det er nogle af de ting, vi ældre spillere har gjort i denne her periode. Især til de udenlandske spillere, som måske ikke lige forstår, hvad der er sat i gang, siger Jesper Hansen til Ekstra Bladet.

De danske myndigheder og mange af regeringens ministre har i de seneste dage afholdt mange pressemøder med ny info til den danske befolkning, og dagen i dag, er ingen undtagelse. 
Indtil videre skal Superliga-holdene holdes sig fra at samles til holdtræninger og ellers afvente en bedring i corona-kampen.

Læs også:Silkeborg-træner om udlændinge: Det må ikke blive for eksotisk

EM-slutrunden blev tirsdag flyttet frem til sommeren 2021, hvilket kan tænde et håb om, at den danske liga sammen med de mange andre suspenderede nationale ligaer kan afvikles hen over sommeren. 

Læs også:AaB holder sig fra at gøre som FC København: Det vil vi ikke

Læs også:Får travlt med at færdigspille ligaen: Spillernes ferie kan blive udskudt

Læs også:Superliga-målmands familie er i Italien: Jeg følger meget med