Lyngby bringer Esbjerg ned på jorden

Lyngby vandt sin ottende hjemmesejr i sæsonen, da holdet søndag slog Esbjerg med 2-0 i 3F Superligaen.

Frederik Gytkjær og Rezan Corlu sikrede med hver sit mål søndag Lyngby en 2-0-sejr over Esbjerg i 3F Superligaen.

Oprykkerne har nu 31 point på ottendepladsen og dermed pæn luft ned til bundholdene. Det skyldes ikke mindst en stærk hjemmebane.

Sejren var således Lyngbys ottende på hjemmebane i denne sæson, og det har kun FC København med ni hjemmesejre gjort bedre.

Esbjerg kom omvendt ned på jorden efter sin flotte 1-0-sejr over FC København i holdets forårspremiere og er som næstsidst i tabellen stadig i akut nedrykningsfare.

Hjemmeholdet startede opgøret bedst, mens Esbjerg lavede en del tekniske fejl og aldrig fandt samme niveau som i sejren over FCK.

Efter et kvarter kom Lyngby foran 1-0. Angriberen Emil Nielsen rundede energisk en Esbjerg-spiller og slog bolden ind i feltet, hvor angrebsmakkeren Frederik Gytkjær fra tæt hold sendte bolden over stregen.

Opgøret var generelt chancerigt. Begge hold ville gerne frem ad banen, og det gav et ganske intenst og afvekslende opgør.

Lyngby skabte flest chancer og farlige situationer, men Esbjerg havde i første halvleg også et par helt åbne muligheder, som offensivspillerne Mohammed Dauda og Ante Erceg misbrugte.

Lyngby havde rigeligt med muligheder for at bringe sig foran 2-0. Den sidste skarphed manglede dog, og det gav en spændende afslutning, hvor Esbjerg satsede mere og mere.

Udeholdet fik ikke skabt specielt mange åbne chancer, og efter 87 minutter blev kampen i stedet afgjort, da den kommende Brøndby-spiller Rezan Corlu scorede til 2-0 efter et veludført kontraangreb.