• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro-anfører snart klar igen: Som at gå mellem to forskellige verdener

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jonas Brix-Damborg nærmer sig kampformen, men der er stor forskel på at okse rundt i fitnesslokalet og på at spille på fodboldbanen.

Af Anders Dehn

Hobro IK har måttet undvære holdets anfører siden anden spillerunde i denne sæson, men nu lysner det efterhånden. Jonas Brix-Damborg var tirsdag en del af den kollektive træning for første gang, siden han brækkede en knogle i foden i juli.

Cheftræner Peter Sørensen skal dog ikke regne med at kunne gøre brug af Brix-Damborg, når AaB kommer på besøg lørdag eftermiddag. For selv om kaptajnens fod sådan set ikke fejler noget mere, skal han have nogle flere minutter på træningsbanen i benene, før han er klar til at spille kamp.

Læs også:Hobro om amerikansk gæst: Han er ikke noget for os

Selv afskriver han den kommende runde.

- Jeg har forsøgt at træne på alle de mulige måder, jeg nu var i stand til, og det er egentlig også gået fint. De tal, vi har kunnet måle, har set fine ud, men det er som at gå mellem to forskellige verdener, når man går fra fitnesslokalet til banen, så der er stadig et arbejde at gøre for mig, siger Jonas Brix-Damborg til Nordjyske.

Der skulle til gengæld være en chance for, at anføreren er klar til Hobros næste kamp. Den kommer først på den anden side af landskampspausen, altså om næsten tre uger, når holdet skal en tur til Horsens.

Læs også:Hobro IK testede amerikansk angriber i reservekamp

I Brix-Damborgs fravær har Mikkel Mejlstrup Pedersen og Christian Cappis vikarieret på den centrale midtbane, men mod AaB bliver det makkerskab splittet op. Cappis afsoner karantæne, selv om Hobro forsøgte at få den omstødt, så "MP" skal have en ny partner. Og det bliver altså ikke Brix-Damborg.

Det oplagte bud ligner Yosef Samuel, der har spillet på den centrale midtbane i flere reserveholdskampe. Også altmuligmanden Frans Dhia Putros kan spille der, men han er selv først lige vendt tilbage fra en langvarig skadespause.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere

Læs også:SIF-sportschef om nye spillere: Først aktuelt efter nytår