• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Hobro-boss er nervøs: Vi har sluppet tøjlerne på spillerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hobro IK har ligesom en række Superliga-klubber ikke kontrol over, hvordan spillerne træner. Eller om de overhovedet gør.

Af Anders Dehn

Der er penge at spare på at sende spillerne hjem uden arbejde. Op mod 700.000-800.000 kroner, som tipsbladet.dk skrev i går. Men det kommer med en pris: Klubberne har ingen kontrol over spillernes træning, som Jens Hammer Sørensen i Hobro IK erkender over for Ritzau.

Halvdelen af Superliga-klubberne har sendt spillerne hjem uden arbejdsopgaver. På den måde kan de få lønkompensation fra statens hjælpepakker til nødlidende virksomheder. Til gengæld fraskriver de sig retten til at koordinere selvtræning eller at bringe spillerne ind til at træne i små grupper. De kan ikke engang forlange, at spillerne løb en tur.

Læs også:OB genoptager fælles træning: Små grupper og ingen nærkontakt

- Jeg er da nervøs. Vi har jo ikke hånd i hanke med spillerne nu. I første omgang sendte vi dem hjem og animerede dem til at træne seriøst og hårdt, siger sportschef Jens Hammer Sørensen til Ritzau.

- Siden har vi sluppet tøjlerne, og nu er de ikke forpligtet til noget som helst.

Superliga-klubberne (og alle andre private virksomheder) kan få op til 23.000 kroner i lønkompensation pr. hjemsendt medarbejder. De kan altså langt fra få godtgjort hele lønnen for de Superliga-spillere, der i gennemsnit tjener tre-fire gange så meget.

Læs også:Fynsk klub langer hårdt ud efter OB: Det er idioti og usolidarisk

Mens nogle klubber har sendt spillerne hjem uden arbejde, har andre klubber droppet fællestræningen, men givet spillerne individuelle træningsprogrammer. Enkelte har også arrangeret træning i små grupper, som Divisionsforeningen i dag åbnede op for.

Det gælder foreløbig FC København og OB. Sidstnævnte fik dog forpurret sine planer, da det anlæg, klubben ville have anvendt, er kommunalt ejet, og Odense Kommune ville ikke lade Superliga-spillere træne der.

Læs også:Glen Riddersholm efterlyser klarere retningslinjer

Læs også:Ændrer i anbefalingerne: Danske klubber må nu træne i små grupper

Læs også:Odense Kommune lukker ned for OB's fodboldtræning

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus